sjajno!

Vaše pločice u kuhinji i kupaonici će zablistati: Ovo je najbolji i najlakši način da očistite fuge

 /SHUTTERSTOCK

Pločice u kuhinji i kupaonici su površine na kojima se brzo skupi prljavština, plijesan ili mrlje. Srećom, pločice i fuge možete učinkovito oprati prirodnim proizvodima koje vjerojatno već imate doma.

Prije nego počnete čistiti fuge, pripremite smjesu za čišćenje. Jednostavan recept za domaću smjesu uključuje miješanje jednakih količina octa i vode ili vode i sode bikarbone. Ocat djeluje kao prirodni dezinficijens, dok soda bikarbona pomaže u uklanjanju tvrdokorne prljavštine.

Nakon što ste pripremili smjesu za čišćenje, njome namažite fuge između pločica. Koristite četkicu za zube ili četku za fugiranje kako biste temeljito utrljali smjesu u fugu. Svakako ravnomjerno pokrijte svaki spoj kako biste osigurali učinkovito čišćenje.

Nakon nanošenja smjese, ostavite nekoliko minuta da omekša prljavštinu i mrlje. Ostavljanje smjese na duže vrijeme omogućuje još dublje prodiranje i učinkovitije čišćenje fuga.

Nakon što se smjesa stvrdnula, koristite četku za fugiranje ili četkicu za zube da očistite fugirnu masu. Trljajte četku kružnim pokretima po pločicama i fugirnoj masi kako biste uklonili tvrdokorne mrlje i prljavštinu. Ako su spojevi posebno prljavi, možda će biti potrebno ponoviti ovaj korak nekoliko puta, prenosi Krstarica.

Nakon četkanja spojeva isperite čistom vodom kako biste uklonili ostatke sredstva za čišćenje i prljavštinu. Možete koristiti spužvu ili krpu da temeljito isperete fuge i osušite ih. Ako primijetite da su neke fuge i dalje prljave, ponovite postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. travanj 2024 08:04