Screenshot
PREKRASNA PRIČA

FANTASTIČAN VIKEND HRVATA NA EUROPSKOM PRVENSTVU Lara iznenadila i samu sebe: 'Bez riječi sam! Još uvijek ne mogu vjerovati da sam osvojila zlato!'

Piše: HinaObjavljeno: 01. srpanj 2017. 20:46

Hrvatska judašica Lara Cvjetko (do 57 kg) upotpunila je odličan vikend za hrvatski judo na Europskom kadetskom prvenstvu te je donijela još jedno europsko zlato i naslov europske prvakinje na natjecanju u litavskom gradu Kaunasu.

"Još uvijek ne mogu vjerovati da sam osvojila zlato! Došla sam u Litvu bez pritiska ili očekivanja, ali svaki sportaš razmišlja o medalji. Nakon što sam prošla iznimno jako četvrtfinale, uz teško finale, evo i europskog zlata", izjavila je 16-godišnja Samoborka Lara Cvjetko.

Pod vodstvom trenera Matije Frlića (JK Profectus) Cvjetko je wazarijem prošla Austrijanku Kallinger, ipponom svladala Turkinju Afyonlu, u četvrtfinalu s 3-2 nadmašila Njemicu Steele, u polufinalu wazarijem bila bolja od Srpkinje Perišić, a u finalu ipponom došla do zlatnog odličja u borbi s Talijankom Fusco.

"Još uvijek sam bez riječi, nevjerojatan osjećaj je biti na vrhu. Ovo je treći puta da je pobijedila Fusco i jednostavno smo nakon polufinala rekli: "Idemo po to zlato", izjavio je Lanin trener Matija Frlić.

Još jedna članica samoborskog Profectusa je imala priliku doći do medalje. Helena Vuković (preko 70 kg) je u borbi za broncu izgubila od Njemice Rollwage, ali je još jednom pokazala da je u samom europskom vrhu u kadetskom uzrastu.

Lorena Štengl i Anđela Violić (obje do 70 kg) su sa po jednom pobjedom završile na 9. mjestu, dok su Katarina Krišto (do 63 kg), Bruno Katić (do 90 kg), Filip Miljević (preko 90 kg) i Luka Violić (preko 90 kg) završili nastup u Kaunasu bez plasmana.

Linker
23. travanj 2024 18:57