screenshot Facebook
'DOKTORI SU MI SPASILI GLAVU'

FOTO: LEGENDARNI MIRKO FILIPOVIĆ OTKRIO ŠOKANTAN DETALJ KOJI GA JE UMALO KOŠTAO ŽIVOTA Iza njega je 14 najtežih dana ikad

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. kolovoz 2018. 19:47

Legendarni hrvatski borac Mirko Filipović je na svom službenom Facebook profilu potvrdio nastup 30. rujna na RIZIN 13 priredbi u tokijskoj Saitama Super areni, prenosi Fight Site.

Protivnik Cro Copu će biti 32-godišnji američki teškaš Roque Martinez, koji za sada ima dva nastupa i dvije pobjede za japansku promociju.

Osim što je najavio novi nastup u RIZIN-u, Filipović je otkrio kako su iza njega 14 najtežih dana u životu. Naime, do sada nije bilo poznato kako je Cro Cop nakon operacije koljena dobio trombozu koja ga je gotovo koštala života.

“Dragi prijatelji, danas je objavljeno da ću se boriti 30. rujna na priredbi RIZIN 13 u Tokyu! Sretan sam zbog mogućnosti da nastupim tako brzo nakon teške ozljede i operacije koju sam imao. Dr.Hudec mi je radio rekonstrukciju prednjeg križnog ligamenta i mikrofrakturu hrskavice”, napisao je na početku Filipović u svojoj objavi te je dodao:

“Uz sve to sam dobio trombozu. Ali njoj sam sam kumovao jer se nisam pridržavao uputa koje sam dobio i koje sam olako shvatio. Trombozu sam dobio nakon nekoliko dana provedenih kod kuće, gdje se nisam pridržavao medicinskog protokola. Vratio sam se u bolnicu gdje sam proveo 14 najtežih dana u svom životu. Temperatura mi je varirala od 39 do 40 i punih 6 dana nismo je mogli skinuti. Dva tjedna sam proveo ležeći u krevetu, a ova slika je uslikana na dan odlaska kući gdje se vidi kakve je posljedice ostavilo dugotrajno ležanje.”

Mirko se zahvalio liječnicima, sestrama i osoblju bolnice Sv. Katarina, ali i KBC Dubrava gdje je ležao zbog tromboze. Posebnu zahvalu je poslao na adresu poznatog dr. Dragana Primorca, koji je prepoznao simptome tromboze te je brzo reagirao.

“Zahvaljujem se osoblju i sestrama bolnice Sv. Katarina i sestrama kardiogije u KBC Dubrava gdje sam također proveo nekoliko dana. A posebnu zahvalu želim uputiti dr. Draganu Primorcu, ravnatelju Sv. Katarine i dr. Jasmini Čatić iz KBC Dubrava koji su mi doslovno spasili glavu i u subotnje popodne došli od kuće i hitno me hospitalizirali jer je dr. Primorac odmah posumnjao na trombozu”, opisuje Cro Cop.

“Najmanje sto mogu učiniti jest da se javno zahvalim na svemu učinjenom za mene. Nakon toga sam dva puna mjeseca proveo na rehabilitaciji kod Saše Bašćevana u poliklinici Patela. Saša, Tomo i Martin su genijalci za rehabilitaciju koji su me za dva mjeseca uspjeli rehabilitirati toliko da sam mogao započeti s trčanjem i MMA treninzima. Jos uvijek svako jutro radim program za jačanje noge i operiranog ligamenta, a nakon toga svoj trening. Moram naglasiti da sam sam trombozu uspješno sanirao i svi nalazi su super i jako se dobro osjećam. Usprkos svemu biti ću u odličnoj formi i radujem se nastupu u Japanu. Zahvaljujem se svima na porukama podrske i na lijepim željama”, zaključuje Filipović u svojoj objavi.

Linker
22. travanj 2024 10:18