Getty Images
ČEKA SE POTVRDA

NAJVEĆA TRANSAKCIJA U POVIJESTI SPORTA: UFC prodan za vrtoglavih - 4 milijarde dolara!

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 12. srpanj 2016. 13:33

U najvećoj novčanoj transakciji koju je svijet sporta ikada vidio, konzorcij sastavljen od nekoliko investicijskih kompanija, među kojima je primjerice i IMG, tvrtka poznata po zastupanju brojnih tenisača, te Michael Dell, 41. osoba na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi svijeta, preuzeo je vlasništvo nad UFC-om od braće Lorenza i Franka Fertitte, odnosno Dane Whitea, predsjednika UFC-a.

Cijena od 4 milijarde dolara ugrubo je sedam puta veća od godišnje zarade UFC-a, s obzirom na to da je Lorenzo Fertitte za CNN izjavio da je borilačka organizacija samo prošle godine uprihodila 600 milijuna dolara. Najveći dio zarade dolazi od pay-per-view televizijskih programa za svoje priredbe, zatim od ulaznica te sponzorskih ugovora.

- Naši novi vlasnici dijele jednaku viziju i strast za UFC i njihove borce kao i mi i vjerujemo da će podignuti ovu organizaciju na novu razinu - rekao je Fertitte, koji s bratom ima u vlasništvu brojna casina u Las Vegasu.

Oni su UFC, koji je inače osnovan 1993, kupili 2000. godine za, iz sadašnje perspektive, mizerna 2 milijuna dolara. I sada ga prodali za 4 milijarde! Briljantan posao.

Braća će se povući iz nove upravljačke hijerarhije UFC-a, ali će ostati manjinski suvlasnici, nešto će dionica dobiti i Dana White, ali će ujedno i dalje biti predsjednik.

Što će sve ovo konkretno značiti za borce, među kojima je i naš Stipe Miočić, i nadolazeće UFC-ove priredbe, treba pričekati, ali nekako izgleda da će nastaviti već utabanim putem, samo što će se početi vrtjeti još više love...

Linker
22. travanj 2024 01:06