Reuters/Andrew Couldridge
PIŠU ENGLESKI MEDIJI

NOVI SENZACIONALNI SVJETSKI BOKSAČKI PRVAK MOGAO BI OSTATI BEZ JEDNOG NASLOVA Evo zašto bi Ruiz Junior mogao ostati bez pojasa ako se odluči na revanš

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. lipanj 2019. 09:50

Andy Ruiz Junior novi je svjetski teškaški prvak prema WBA, WBO, IBO i IBF verzijama nakon senzacionalne pobjede protiv Anthonyja Joshue, ali mogao bi ostati bez jednog od osvojenih naslova i bez 'ispaljenog metka'.

Odmah nakon meča počelo se nagađati kada bi Joshua mogao dobiti priliku za revanš i povratak titula, a vjeruje se da bi se to moglo dogoditi potkraj godine.

Međutim, engleski mediji navode da bi IBF mogao tražiti da prije uzvrata protiv Joshue Ruiz Junior brani naslov protiv obaveznog i prvog na listi izazivača - Kubrata Puleva. U slučaju da Ruiz na to ne bi pristao i da se umjesto toga odluči ući u ring s Joshuom, u meču koji će mu zasigurno donijeti i puno veću zaradu, automatski bi ostao bez IBF-ovog pojasa.

Joshuin promotor Eddie Hearn je nakon poraza od Ruiza rekao: 'Sada ćemo vidjeti od kakvog je materijala AJ. Ima lavlje srce i siguran sam da će se vratiti. Sada znamo koja je borba sljedeća i vidjet ćemo veliki revanš krajem godine".

International Boxing Federation (IBF) jedna je od četiri velike boksačke organizacije i ostaje za vidjetri hoće li oni zahtijevati meč protiv Bugara Puleva.

Linker
18. travanj 2024 13:14