Amar Suloev/Facebook
TRAGIČAN KRAJ

UMRO BIVŠI UFC BORAC Borio se s Fedorom, šurovao s ruskom mafijom, a presudio mu je rak želuca

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. lipanj 2016. 20:22

Preminuo je bivši UFC-ov i Prideov borac Amar Suloev, pišu strani mediji, a uzrok smrti je rak želuca, piše Fightsite.

Suloev je preminuo u 39. godini života. Njegova profesionalna karijera je trajala devet godina, od 1999. – 2008. godine, a tijekom tog razdoblja je trenirao i u društvu velikana poput Fedora Emelianenka. Svoj MMA debi odradio je pod okriljem M-1 Global organizacije, a u UFC-u borio s Chuckom Liddellom i Philom Baronijem.

Život ovog borca iz Armenije definitivno nije bio tipičan. Od talentiranog borca koji je nastupao po najpoznatijim svjetskim borilištima, dogurao je do optuženičke klupe gdje se našao kao jedan od osumnjičenih za pokušaj ubojstva ruskog političara Nikolaia Nesterenka. Uhićen je 2013. godine te je iduće tri godine proveo iza rešetaka i po sudovima, skupa s još petoricom osumnjičenika.

Tijekom tog procesa Suloevu se pogoršalo zdravlje, a naknadno je ustanovljeno da boluje od raka želuca. Zbog toga je u veljači ove godine je pušten uz jamčevinu te je njegov slučaj odvojen od ostatka takozvane “Zirinovove bande”. Po izlasku iz zatvora dane je provodio u jednoj moskovskoj bolnici, a prošlog je tjedna, znajući da je kraj blizu, zatražio premještaj u svoj rodni grad Anapu.

Samo nekoliko dana kasnije je izgubio bitku, a danas će biti pokopan u Anapi. Naglasimo i kako su se u danima uoči njegove smrti pojavili svjedoci koji su ponudili alibi za njega na dan pokušaja ubojstva tijekom kojeg je navodno bio vozač.

Linker
12. svibanj 2024 10:31