Facebook
SPEKTAKL U CLEVELANDU

STIPINE PRIPREME ZA MEČ ŽIVOTA Miočić još nikada nije imao ovako veliku tremu...

Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. lipanj 2016. 17:06

Stipe Miočić u životnim je pripremama! Tijekom dosadašnje karijere clevelandski je vatrogasac, točnije, medicinski tehničar u tamošnjoj vatrogasnoj postrojbi ulazio u ring, odnosno oktogon, na desetine puta. Ulazio je u borbe u kojima su ga čekali najspremniji, u konačnici i solidno ratoborni tipovi, tako da je odlična priprema bila imperativ.

Za dva dana je pred Stipom drugi oblik “borbe”. Daleko dugotrajniji, po mogućnosti i doživotni. Borbe u kojoj snaga opet ima presudnu ulogu. No, ne snaga mišića, već ljubavi, volje, strpljenja, razumijevanja, uzajamnog poštovanja, kombinacija tolerancije i međusobnog potpomaganja. Stanje koje se zove - brak.

Ove subote Stipe će ozakoniti vezu s Ryan Marie Carney. Ili kako je u nekoliko navrata istaknuo:

- Ženim se najboljom prijateljicom.

Had such a blast at the #camnewtongala @stipemiocicufc

A photo posted by Ryan Marie Carney (@ryanmarie05) on

Mlada, 28-godišnja Amerikanka iz iste je savezne države odakle je i Stipe (Ohio). Iako na prvi pogled djeluje poput manekenke, Ryan se obrazovala ne bi li postala medicinska sestra. Kako sama kaže, odrasla je u frizerskom salonu, cijeli život okružena je tom industrijom te je zbog toga završila tečaj za kozmetičarku. Uostalom, radi u frizerskom salonu.

Sa Stipom je posljednje tri godine, iako su ih prijatelji nastojali spojiti znatno ranije. Samo što nikako nisu uspijevali pogoditi trenutak da su oboje bili slobodni i spremni za novu vezu.

Kad se to konačno dogodilo, zvijezde se poklopile, svjedoci tvrde da su postali nerazdvojni.

Ryan Marie bila je, dakako, u brazilskoj Curitibi kada je Stipe ovjenčan slavom svjetskog UFC prvaka nakon pobjede nad Werdumom. Ma koliko MMA borbe bile brutalne i krvave, kozmetičarka iz Normandyja u predgrađu Clevelanda samo je na prvi pogled krhka. Ona ne odvraća pogled, ne žmiri kada kakva mrcina krene punom snagom nogom razvaliti čeljust njezina dragog.

“Nadahnjujuće je gledati Stipu kako se svakodnevno žrtvuje da bi pomicao vlastite granice i kako na svakom treningu daje sve od sebe”, napisala je svojedobno na Facebook-profilu.

What a great night ❤

A photo posted by Ryan Marie Carney (@ryanmarie05) on

Subotnja svadba trenutačno najjačeg Hrvata i njegove odabranice svoju će kulminaciju, barem što se veselice tiče - jer vrhunac je ipak čin pred oltarom - imati u Hrvatskom domu u Clevelandu. Istom onom u kojem je prije tjedan dana Miočić proslavio i dobivanje ključeva gradića Eastlake, predgrađa Clevelanda. Hrvatski dom središte je kulturnog i društvenog života tamošnjih Hrvata. Vrlo dobro organizirani, prije godinu i pol dana otvorili su jedinstveni Hrvatski kulturni vrt s replikom Višeslavove krstionice, spomenikom Gospi, a sve protkano pleterom i hrvatskim grbom isklesanima u kamenu.

Samo još jedan dokaz Stipina istinskog osjećanja pripadnosti hrvatskom nacionalnom korpusu. Uostalom, prije nekoliko dana i te kako je navijao za Hrvatsku na nogometnom Euru, a nema sumnje da će tako biti i za ostale utakmice.

Linker
25. travanj 2024 18:48