Screenshot
HADŽIJA U AKCIJI

VIDEO: BOSANAC NAPRAVIO SENZACIJU I ODUŠEVIO SVIJET Pogledajte kako je 'Bosanski bombarder' brutalno nokautirao favorita i priredio iznenađenje večeri

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. svibanj 2017. 21:40

Kada je Damir Hadžović potpisao ugovor s elitinim UFC-om, očekivanja onih koji ga poznaju i koji su pratili njegove dotadašnje nastupe, bila su ogromna. Uostalom, nije bez razloga ovaj 30-godišnji borac iz Goražda dobio nadimak “Bosanski bombarder”, piše Fight Site.

Ipak, debi, koji je odradio u Zgrebu na UFC Fight Night 96 priredbi u travnju 2016. je bio i više nego razočaravajuć. Hadžović je uspio preživjeti tek nešto manje od četiri minute u prvoj rundi prije nego što ga je nokautirao opasni Mairbek Taisumov.


Damir Hadzovic Brutally Knocks Out Marcin Held...

Stoga ne čudi da su mu mnogi, kao uostalom i “bookmakeri” u kladionicama, uoči drugog nastupa protiv Marcina Helda u Stockholmu, davali male izglede. Poljak je bio značajan favorit unatoč dva poraza u nizu u dosašnja dva UFC nastupa.

No, Hadžović je jučer trijumfirao na najbolji mogući način! U sedmoj sekundi treće runde 'Bosanski bombarder' je koljenom nokautirao Helda i tako stigao ne samo do prve UFC pobjede, nego i do bonusa večeri.

Svjetski MMA mediji su oduševljeni Hadžovićevom predstavom, a njegov nokaut su nazvali “kandidatom za nokaut godine”. I UFC je oduševljeno podijelio spektakularan nokaut na svojim službenim društvenim kanalima.

Linker
24. travanj 2024 13:15