screenshot
FANTASTIČAN USPJEH

VIDEO: HRVATSKA IMA NOVU VELIKU UZDANICU I PONOS Mlada Ana Viktorija Puljiz nova je europska judo prvakinja: 'Bolje od ovoga ne može!'

Piše: HinaObjavljeno: 30. lipanj 2017. 19:49

Hrvatska judašica Ana Viktorija Puljiz nova je europska kadetska prvakinja u kategoriji do 44 kilograma, a do tog uspjeha je članica Solina stigla na EP u Litvi već u svojoj prvoj kadetskoj godini.

"Čudesan dan! Dala sam sve od sebe. Mogla sam izgubiti prvu borbu, a i dobiti sve, što je na kraju i ispalo. Zadovoljna sam kako sam odradila apsolutno sve borbe", rekla je presretna 15-godišnjakinja koja je u finalu slavila ipponom protiv Izraelke Malce nakon samo 51 sekunde.

Na svom putu do europskog zlata svladala je ipponom Turkinju Andic, s tri wazarija Britanku Platten i s dva wazarija Poljakinju Szlachtu.

Trener Dragan Crnov također nije skrivao zadovoljstvo osvojenim zlatom.

"Prvi nastup na Europskom prvenstvu i odmah zlato. Mislim da bolje od ovog ne može. Naporno smo se pripremali i kada je ušla u finale tako su me svladale emocije, a onda i osvajanjem zlata. Željeli smo na ovakav način vratiti svima koji nas prate i koji su uz nas", rekao je Crnov.

Zadovoljstvo da Puljiz uruči europsko zlato imao je Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza i sportski direktor Europske judo unije.

Linker
27. rujan 2022 16:27