IZBORI U SAD-u

Demokrati traže da republikanci priznaju Trumpov poraz: ‘Prekinite ovaj apsurdni cirkus‘

Čelnik demokrata u Senatu Chuck Schumer je upozorio republikance da prestanu širiti teorije zavjere
Nancy Pelosi i Chuck Schumer
 Samuel Corum

Demokratski dužnosnici u američkom Kongresu zatražili su u četvrtak od republikanaca da prihvate poraz dosadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa i da se fokusiraju na rješavanje rastuće pandemije koronavirusa. 

"Trenutačno se bave apsurdnim cirkusom i odbacuju stvarnost", rekla je predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi na konferenciji za novinare s Chuckom Schumerom, čelnikom demokrata u Senatu. 

"Prekinite cirkus i počnite raditi ono što je stvarno važno za američki narod, njihovo zdravlje i gospodarsku sigurnost", rekla je.

Schumer je upozorio republikance da prestanu širiti teorije zavjere.

"Umjesto da rade na ponovnom okupljanju zemlje da se možemo boriti protiv zajedničkog neprijatelja, covida-19, republikanci u Kongresu šire teorije zavjere, negiraju stvarnost i truju našu demokraciju", rekao je. 

Schumer je naglasio da rezultati Trumpa i izabranog predsjednika Joea Bidena "nisu bili blizu" i da je predsjednik Trump izgubio. 

Demokrat Biden u subotu je proglašen pobjednikom izbora 3. studenoga, iako Trump to odbija priznati i tvrdi da je došlo do izborne prijevare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2020 17:40