IZVOR IZ BIJELE KUĆE

‘Ljudi ga napuštaju, ali i dalje ima onih koji mu govore što želi čuti. To će prolongirati dramu‘

Jedan od Trumpovih savjetnika anonimno je rekao kako je aktualni predsjednik sve usamljeniji, naročito nakon posljednjih izjava o krađi
Donald Trump
 Mandel Ngan

Izvori bliski Bijeloj kući kažu kako su se neki stariji dužnosnici u administraciji, kako bi se zaštitili, počeli udaljavati od Donalda Trumpa nakon što je postalo izvjesno da će, zbog rezultata u Pennsylvaniji i Georgiji, aktualni šef države izgubiti predsjedničke izbore.

- Sve je gotovo - rekao je CNN-u neimenovani savjetnik u Trumpovoj administraciji. Nije znao odgovor na pitanje što će Trump učiniti nakon što konačni rezultati budu objavljeni.

- To samo Bog zna - rekao je. Dodao je kako je više dužnosnika u Bijeloj kući u nevjerici nakon posljednjih izjava Donalda Trumpa o krađi i izbornoj prevari u Sjedinjenim Američkim Državama.

Neki su u kampanji, rekao je izvor, propitkivali odluku Trumpovog tima koji je, a tu naročito ističu predsjednikovog odvjetnika Rudija Giulianija, odlučio bezrazložno osporavati rezultate demokratski provedenih izbora. Trumpov savjetnik je istaknuo kako aktualni predsjednik ima svako pravo postaviti pitanje o legalnosti glasova, no čini to na posve pogrešan način.

Drugi dužnosnik iz Bijele Kuće tvrdi kako je Trump sve usamljeniji u svojim nastojanjima da ostane na čelu države.

- Uglavnom je sam, nitko nije uz njega - kaže.

Ipak, isti izvor CNN-u je ispričao kako postoje neki koji Trumpa i dalje uvjeravaju da je u pravu, te mu govore ono što on u tom trenutku želi čuti.

- To će prolongirati ovu dramu - kazao je neimenovani savjetnik.

Kao jedan od razloga spominje se da se dio administracije već počeo okretati najvjerojatnijem pobjedniku izbora Joeu Bidenu kako bi si osigurali poziciju na izborima 2024.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:55