JARED KUSHNER

Trumpov zet razbjesnio javnost izjavom o crncima: ‘Samo su otišli na Instagram i plakali...‘

Demokratska nacionalna konvencija napala je Kushnera, tvrdeći kako sugerira da je traženje pravde zbog ubojstava crnaca ‘prigovaranje‘
Donald Trump i Jared Kushner
 
 Brendan Smialowski/AFP

Savjetnik Bijele kuće Jared Kushner kritizirao je sportaše i druge koji su na društvenim mrežama i igralištima prosvjedovali protiv rasizma u SAD-u poručivši kako crnci moraju željeti uspjeh da bi se politike promijenile. 

U televizijskom obraćanju koje je naišlo na kritike demokrata, Kushner, zet republikanskog predsjednika, govorio je o Trumpovu planu stvaranja radnih mjesta i novih prilika za Afroamerikance ako bude ponovno izabran na izborima početkom idućeg mjeseca. 

- Proteklih godina mnogo se razgovara o stvarima koje su potrebne crnačkoj zajednici, a to se posebno intenziviralo nakon situacije s Georgeom Floydom - rekao je Kushner za Fox&Friends. 

Afroamerikanac Floyd umro je u svibnju nakon što je policajac klečao na njegovu vratu gotovo devet minuta, što je pokrenulo prosvjede protiv rasne nejednakosti i policijske brutalnosti. 

"Vidjeli ste mnogo ljudi koji su samo htjeli pokazati kako su puni vrlina. Otišli bi na Instagram i plakali, stavili bi slogan na svoje majice ili napisali nešto na košarkaškom terenu. Iskreno, to je više polariziralo, nego ujedinilo ljude".

Trumpov plan bi postigao puno više, rekao je Kushner, priznajući da crnačka zajednica velikom većinom podržava suparnike demokrate.

- Politike predsjednika Trumpa mogu izbaviti ljude iz problema na koje se žale, no ne mogu im pomoći da budu uspješni ako to ne žele - izjavio je. "Predsjednik Trump možda nekad ne kaže prave stvari, ali zato ih čini“, dodao je. 

Demokratska nacionalna konvencija priopćenjem je napala Kushnera, tvrdeći da je sugerirao kako je traženje pravde zbog ubojstava crnaca "prigovaranje". 

- Ovaj isključiv pristup pitanjima koja su važna crnim glasačima pokazatelj je Trumpove bešćutnosti i nemara za živote crnaca - stoji u priopćenju. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2020 06:50