TREBA IM 60 MILIJUNA

Trumpovi Republikanci traže novac od građana za sudske tužbe kako bi dokazali izbornu prevaru

Od završetka predsjedničkih izbora u utorak, Trumpova kampanja poslala je zahtjeve za donacijama elektroničkom poštom i pismima
Donald Trump
 Octavio Jones

Republikanci traže od donatora barem 60 milijuna dolara za financiranje sudskih tužbi predsjednika Donalda Trumpa u vezi američkih predsjedničkih izbora, kazala su u petak za Reuters dva izvora upoznata s time.

Trumpova kampanja podnijela je tužbe u nekoliko saveznih država nakon izbora koji su održani u utorak, na kojima zbog dugotrajnog brojanja glasačkih listića još nije proglašen pobjednik, pri čemu je demokrat Joe Biden na korak do potrebnih 270 elektorskih glasova.

"Žele 60 milijuna dolara", izjavio je jedan republikanski donator koji je dobio zahtjev od Trumpove kampanje i Republikanskog nacionalnog odbora (RNC).

'Prljava izborna igra'

Dva izvora razgovarala su o zahtjevima za donacijama s Reutersom pod uvjetom da ostanu anonimni zbog senzitivnosti te teme. Trumpova kampanja i RNC nisu odmah odgovorili na Reutersov zahtjev za komentarom.

Od završetka predsjedničkih izbora u utorak, Trumpova kampanja poslala je zahtjeve za donacijama elektroničkom poštom i pismima, navodeći kako je riječ o prljavoj izbornoj igri.

Poziv za donacijama dolazi u trenutku dok se i Trumpova i Bidenova kampanja pripremaju za potencijalno dugotrajnu pravnu bitku oko izbora.

Viši savjetnik Trumpove kampanje David Bossie, koji vodi konzervativnu savjetodavnu skupinu Citizen United, odabran je da vodi post-izborne sudske postupke, rekao je jedan izvor upoznat sa strategijom Trumpove kampanje.

Trumpova kampanja je već izgubila nekoliko sudskih postupaka u saveznim državama gdje još traje prebrojavanje glasačkih listića, uključujući Georgiju.

Trump, koji je započeo izbornu utrku sa snažnom financijskom prednošću, završio ju je boreći se da održi korak s Bidenom. Biden je u razdoblju od 1. do 14. listopada prikupio oko 130 milijuna dolara, otprilike tri puta više od Trumpa, koji je prikupio otprilike 44 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 19:24