UDRI PO BIDENU

U ovakvom izdanju Melaniju nikad nismo vidjeli: ‘On je socijalist koji bi uništio Ameriku!‘

Svog supruga Donalda nazvala je ‘borcem‘, a Bidena socijalistom koji bi uništio Ameriku. Obrušila se i na medije
Melania Trump
 Gabriella Audi

Prva dama Amerike Melania Trump po prvi put je od početka izborne kampanje samostalno održala skup, samo nekoliko dana uoči izbora 3. studenoga. U Atglenu u Pennsylvaniji između ostalog je napala demokrate jer su pokrenuli proces opoziva protiv Donalda Trumpa, Joe Bidena, ali i medije jer se fokusiraju na 'besposlene tračeve i spletke u palači'.

Svog supruga nazvala je 'borcem', a Bidena socijalistom koji bi uništio Ameriku.

- Donald je borac, voli svoju zemlju i bori se za nju svaki dan. Prvi put u povijesti građanima ove zemlje se predsjednik obraća izravno i promptno svaki dan putem društvenih mreža, rekla je, aludirajući na Trumpove tvitove, koji često sadržavaju sporne i neprovjerene činjenica te bijesne tirade.

- Ne slažem se uvijek s načinom na koji se obraća, ali njemu je važno da se izravno obraća ljudima kojima služi, rekla je.

Na ove njezine riječi mnoštvo od oko 300 ljudi se nasmijalo. Većina pristaša je nosila maske, ali rijetki su se držali pravila fizičkog razmaka.

Govor je započela riječima zahvale za podršku koju su birači pružili njezinoj obitelji kada su Donald Trump, ona i 14-godišnji sin Barron bolovali od koronavirusa.

image
Gabriella Audi

- Svi se osjećamo bolje zahvaljujući zdravom načinu života i nevjerojatnim mogućnostima za terapiju dostupnima u našoj zemlji, rekla je pa nastavila:

- Ne zaboravimo što je bio fokus demokrata kada je covid-19 došao u našu zemlju. Dok je predsjednik poduzimao odlučne korake da zaštiti Amerikance, demokrati su bespotrebno trošili novac američkih poreznih obveznika za sramotni opoziv, poručila je.

- Više im je bilo stalo da se riječi izabranog predsjednika. U međuvremenu, gledala sam Donalda kako predano radi da građani ostanu smireni i informirani, kako bi zaštitio naše gospodarstvo, donosi teške i nepopularne odluke kako bi svi bili sigurni, rekla je.

Potom se obrušila na Trumpova protukandidata.

image
Gabriella Audi

- Joe Biden napao je odluku predsjednika Trumpa da američke građane stavi na prvo mjesto i zabrani putovanje u Kinu. Nazvao je to ksenofobnom histerijom. Sada sugerira da je posao mogao obaviti bolje. Američki građani mogli su gledati 36 godina Joea Bidena u Kongresu i njegovih 8 godina kao potpredsjednika države i odlučiti može li on konačno napraviti nešto dobro za američki narod, rekla je.

Njezin je govor u suglasju s porukama Donalda Trumpa u kampanji, ali je ona koristila puno blažu retoriku. Primjerice, govoreći o Bidenu, nije ga nazvala koruptivnim političarem, poput Trumpa.

- Bidenova politika i socijalistička agenda može samo uništiti Ameriku i sve što se gradilo zadnje četiri godine. Moramo zadržati Donalda u Bijeloj kući kako bi završio ono što je započeo i kako bi naša zemlja nastavila prosperirati, rekla je.

Napala je i medije jer se previše fokusiraju na 'tračeve', ali nije išla tako daleko poput Trumpa i optužila ih za širenje lažnih vijesti.

Prošloga mjeseca Melania Trump se okomila na medije zbog izvještavanja o knjizi njezine bivše najbolje prijateljice i savjetnice u Istočnom krilu Stephanie Winston Wilkoff, koja je nimalo laskavo opisala prvu damu. Prenijela je njihove razgovore u kojima je Melania omalovažavajuće govorila o Božiću i djeci imigranata koji su na granici odvajani od svojih roditelja.

- U vijestima se prenose bijesne i često neutemeljene tvrdnje iz anonimnih izvora ili od bijesnih bivših zaposlenika koji samo pokušavaju odvratiti pažnju od važnih stvari koje se događaju u Bijeloj kući, rekla je.

Izjavila je kako bi voljela da se mediji više pažnje posvete njezinoj inicijativi Be Best.

image
Povratak u Washington
Brendan Smialowski

- Glavni cilj inicijativa je pomaganje djeci, ali mediji su radije odlučili skrenuti pozornost s djece i fokusirati se na negativno

Potom se obratila ženama, glasačkoj masi koju predsjednik Trump želi pridobiti na svoju stranu.

- Kao majka, zahvalna sam za predsjednika koji vjeruje u snažnu obitelj. Kao neovisna žena, zahvalna sam za predsjednika koji je zagovornik ne samo žena, nego i zaposlenih majki, jer podržava njihovu ulogu u radnoj snazi. Kao Amerikanka, ponosna sam što imamo predsjednika kojemu je država na prvom mjestu, rekla je.

Na kraju govora uputila je poziv Amerikancima da glasuju.

- Ako već niste glasali, molim vas ne zaboravite da izaći na izbore i glasati 3. studenoga.

U sklopu puta u Pennsylvaniju obišla je volontere koji sudjeluju u Trumpovoj kampanji pri republičkom odboru u okrugu Lancaster te im poručila da se nada pobjedi u toj saveznoj državi. Posjetila je oko 30 volontera koji su nosili maske. I ona je stigla s maskom, ali ju je skinula dok je govorila. Podijelila im je pizze za zasluženi rad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:45