OŠTRO NAPALE ŠKORU

Divjak: ‘Sadistički ponižava žene‘; Osječka dogradonačelnica: ‘Milo moje, evo ti damski odgovor‘

Otkud im obraz da, kao muškaraci, uopće zamišljaju nametati ženama kako bi trebale razmišljati, poručila je Divjak
Žana Gamoš

ZAGREB - Ministrica obrazovanja i znanosti Blaženka Divjak reagirala je putem Facebooka na nedavne izjave Miroslava Škore i Nine Raspudića o pobačaju, koje su izazvale niz komentara na društvenim mrežama i od političara. Podsjetimo, Miroslav Škoro izjavio je da bi se žena, ako zatrudni nakon silovanja, morala dogovoriti sa obitelji što će učiniti, a Raspudić je u prigodi sučeljavanja sugerirao da pobačaj ne bi trebalo dozvoliti ni silovanim ženama.

- Mali je postotak silovanih žena koje se na to odlučuju. Imamo svjedočanstva djece koja su začeta u silovanju u BiH, uspjeli su se realizirati kao sretne osobe. Nemam pravo određivati tko ima pravo živjeti, tko ne, kazao je Raspudić.

Divjak ističe kako je zgrožena nedavnim raspravama i izjavama gospodina Škore i gospodina Raspudića.

- Treba biti potpuno jasan - radi se o sadističkom ponižavanju žena, kao i njihovih prava te nedopustivom iskorištavanju bolnih osobnih trauma u političke svrhe. Otkud im obraz da, kao muškarci, uopće zamišljaju nametati ženama kako bi se trebale osjećati ili kako bi trebale razmišljati ili čije bi mišljenje trebale tražiti u bilo kojoj situaciji vezanoj za njihov život. Valjda je sljedeće na dnevnom redu da žene mogu glasati uz konzultacije s (muškim?!) članovima obitelji. To nije poruka koju mladi trebaju slušati u 2020. godini. Hrvatska kakvu ja vidim je otvorena, suosjećajna i tolerantna Hrvatska, a ne Hrvatska u kojoj se propituje mogu li žene racionalno rasuđivati, oštro je komentirala.

Zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš (HNS) bila je još direktnija te je objavila fotografiju na kojoj Škori pokazuje srednji prst, a uz to mu je napisala i kratku poruku.

- Milo moje, evo damski odgovor na džentlmensko razmišljanje genijalaca koji imaju savjete što silovana žena treba napraviti. Pa se posavjetuj!, poručila je Gamoš Škori.

Pozvala je i druge žene da učine isto, pa su komentarima su pokazale što misle o Škorinoj izjavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:34