VLASNIK TEHNIXA

Ispovijest poduzetnika koji je donirao Restartu i Škori: ‘Evo zašto nisam ništa dao HDZ-u!‘

‘Nekad sam bio član SDP-a, ali danas želim sa svima surađivati. U Škorinom pokretu podržavam tu ideju nacionalnog koju propagiraju‘
Đuro Horvat
 Boris Kovačev/Cropix

- Donirao bi i HDZ-u 10.000 kuna da su me tražili, ali nisu - započinje razgovor međimurski poduzetnik Đuro Horvat, vlasnik tvrtke Tehnix d.o.o. koja je donirala u kampanji Restart koaliciju i Domovinski pokret Miroslava Škore.

Horvat kaže da je to napravio kako bi "transparentno stimulirao obje opcije". Na pitanje zar nije osobno član SDP-a, poduzetnik Horvat odgovara da više nije stranački opredjeljen.

- Nekad sam bio član SDP-a, ali danas želim sa svima surađivati. U Škorinom pokretu podržavam tu ideju nacionalnog koju propagiraju, kao i profesora Slavena Dobrovića koji je stručnjak za ekologiju - kaže Horvat te dodaje da bi donirao novac i HDZ-u, ali ga oni nisu tražili.

- SDP i Domovinski pokret su poslali zahtjeve, a HDZ nije - kaže Horvat te objašnjava da više nije stranački opredjeljen jer se bavi biznisom, pa moraju surađivati sa svima koji su na vlasti.

- Osobno podupirem moralni kapitalizam odnosno onaj skrojen po mjeri čovjeka - ističe Horvat te dodaje da je na njega najbolji dojam ostavio Plenković za kojeg smatra da se zaistra trudi.

Tvrtka Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljeveca donirala je, naime, koaliciju predvođenu SDP-om s 10 tisuća kuna, a istodobno i Domovinski pokret Miroslava Škore sa 10 tisuća kuna.

Riječ je o tvrtki koja ima više od 430 zaposlenih, te je 2019. godine prijavila prihod od 335,6 milijuna kuna. Tvrtka je u privatnom vlasništvu, a jedan je od europskih lidera u ekoindustriji. Bavi se projektiranjem i proizvodnjom servisnih strojeva i opreme za zaštitu okoliša te gospodarenjem otpadom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:31