‘KASNI 30 GODINA...‘

Miroslav Škoro se danas usporedio s Franjom Tuđmanom, evo što o tome misli Miroslav Tuđman!

‘Škoro osim želje, jer ‘svoje voli‘, nema ni programa i plana kako ostvariti svoje žudnje i ljubavne strasti‘
Miroslav Tuđman i Miroslav Škoro
 Cropix

Iako se Miroslav Škoro već tijekom predsjedničke kampanje biračima predstavljao da je baš on, a ne Plenkovićev HDZ, pravi baštinik politike i doktrine Franje Tuđmana, jučer je vođa Domovinskog pokreta otišao korak dalje; svoju stranku usporedio je s originalnim HDZ-om, onim iz 1990. godine.

“Istina je: Mi jesmo pokret opasnih namjera, ali za političku oligarhiju, a ne za žene. Povijest se često ponavlja. To ovih dana pokazuju brojni, od političkog podzemlja organizirani napadi na Domovinski pokret. Stalni porast potpore DP-u i objava naših izbornih lista na kojima je najviše žena, najviše doktora znanosti... izazvali su veliku paniku u redovima SDP-a i HDZ-a. Kao što su uoči prvih demokratskih izbora, početkom 1990., tadašnji HDZ predvođen dr. Franjom Tuđmanom proglasili “strankom opasnih namjera”, tako sada od naroda otuđeni duopol HDZ-SDP želi Domovinski pokret proglasiti POKRETOM OPASNIH NAMJERA… Za sve ostale, a to znači za veliku većinu hrvatskog naroda, mi smo 2020. ono što je HDZ bio 1990.; izvor i oslonac nade”, poručio je na Facebooku.

Škorine tvrdnje za Jutarnji list komentirao je sin prvog predsjednika RH i HDZ-ov kandidat u drugoj izbornoj jedinici Miroslav Tuđman.

- Miroslav Škoro je izjavio da 'duopol HDZ-SDP želi Domovinski pokret proglasiti POKRETOM OPASNIH NAMJERA', pa zaključuje 'mi smo 2020. ono što je HDZ bio 1990. - Zato jer mi svoje volimo'. Ta izjava otkriva samo ono što Domovinski pokret nije, a Miroslav Škoro želi biti. SDP 1990. nije želio nego je proglasio HDZ strankom opasnih namjera jer je HDZ ponudio plan i program za suverenu i neovisnu hrvatsku državu, za izlazak iz Jugoslavije i promjenu međunarodnog poretka u kojoj bi hrvatski kao i svi bez-državni narodi imali svoje ravnopravno mjesto. Hrvatski se narod identificirao s tim programom i politički i emocionalno. Predsjednik Tuđman govorio je u ime hrvatskoga naroda u onoj mjeri u kojoj je za svoj program dobivao potporu na izborima. Škoro osim želje, jer 'svoje voli', nema ni programa i plana kako ostvariti svoje žudnje i ljubavne strasti, ali zato i prije izbora tvrdi da govori u ime 'velike većine hrvatskog naroda'. Škoro je zaigrao isključivo na kartu emocija jednoga dijela biračkoga tijela. U politici mora postojati prava mjera između emocija i želja, te razboritosti i mogućnosti s druge strane. Izjave koje su samo podgrijavanje nacionalnih emocija bez pravih argumenata, imaju za posljedicu političke afere, sukobe i proizvodnju neprijateljstva. No, davno je već rečeno da i prijateljstvu i neprijateljstvu treba postaviti izvjesne granice kako nam prijateljstvo ne bi postalo opasno, a mržnja isključila svaku mogućnost izmirenja – poručio je Miroslav Tuđman.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved, koji je se te 1990. kao dobrovoljac priključio specijalnoj postrojbi MUP-a, danas je za Jutarnji list rekao kako je “Škoro zakasnio samo 30 godina”.

- HDZ je danas upravo tamo gdje ga je pozicionirao naš prvi predsjednik i utemeljitelj HDZ-a - kaže.

Iz vladajuće stranke neslužbeno poručuju da “Škoro nastavlja svakodnevno proklizavati, čak i na suhom”.

- Brojnim je izjavama pokazao ne samo da ni u tragovima nije nalik Tuđmanu, nego i da ne razumije Tuđmanovu politiku - kažu. Sugovornik iz vrha HDZ-a podsjeća na njegovu ratnu epizodu.

- Ako se netko poziva na 90. i uspoređuje, kad je počeo rat, trebao je ostati tu i boriti se za Hrvatsku ili barem biti član HDZ-a - kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 20:56