IVAN ANUŠIĆ

‘Želio sam da mi Škoro dođe na megdan, a otkrit ću vas zašto nismo htjeli Salapića na listi!‘

‘Nije to problem. To je Škorina odluka, a on bi trebao odgovoriti zašto nije želio doći u IV. jedinicu kojoj prirodno pripada‘
Ivan Anušić
 Vlado Kos/Cropix

Glavna osječka tržnica bila je prva stanica kampanje HDZ-ovih kandidata u IV. izbornoj jedinici, predvođenih potpredsjednikom stranke i osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem.


Tržnicu su, rekao je Anušić, odabrali kao podsjetnik na vrijeme koronakrize i inicijativu upravo Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije da se tržnicama omogući otvaranje te nesmetan rad i prodaja proizvoda domaćih OPG-ova kojih samo u Osječkoj županiji ima 751.

Anušić je najavio i gradnju regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, koji će doduše, što zbog financijskih problema, što zbog Covida-19, kasniti oko šest mjeseci, pa se otvorenje očekuje za godinu dana. Kad je riječ o samim izborima, cilj im je ponoviti rezultat iz 2016. kada su osvojili šest mandata, ali žele i sedmi, kako je rekao, na krilima onoga što su učinili za istok Hrvatske, “posebno kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem”. Anušiću je žao što predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro nije došao njemu na megdan.


- Želio sam najjače protukandidate, pa tako i gospodina Škoru koji je odlučio otići u II. izbornu jedinicu. Nije to problem. To je njihova odluka, a on bi trebao odgovoriti zašto nije želio doći u IV. jedinicu kojoj prirodno pripada - rekao je Anušić.
Nas je zanimalo i zašto mu je HDSSB-ov Josip Salapić bio neprihvatljiv na listi.


- Prema našoj analizi, smatrao sam da nam kandidatura Josipa Salapića u IV. jedinici ne bi donijela nikakvu dodanu vrijednost, nego možda baš suprotno. Mislim da bi došlo do određenog protesta, prvenstveno naših vjernih članova i birača. Zato je dogovoreno da Salapić ide u VII. jedinicu. Došlo je i sazrelo vrijeme da lista u IV. jedinici bude onakva kakvu traži teren - poručio je Anušić pa smo ga upitali kako se u tu priču uklapa ministar regionalnog razvoja i fondova EU, Zagrepčanin Marko Pavić, koji je peti na njihovoj listi.


- Pavić se uklapa vrlo dobro jer je na čelu Ministarstva koje je nositelj svih projekata u sklopu Projekta SBS. Ono što smo najavili, od novog KBC-a Osijek i Gospodarskog centra Osijek, ide upravo kroz njegovo ministarstvo - objasnio je Anušić. Sam Pavić dodao je kako je kroz Projekt SBS dosad ugovoreno 12,5 milijardi kuna, a isplaćeno 4,5 milijardi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:51