TUŽAN SAM...

Beljak: HDZ zbog fotelja ugrozio zdravlje građana, epidemiološka situacija nam je katastrofalna

Nadam se da za koji dan nećemo morati prozivati HDZ za odgovornost za smrtne slučajeve, poručio je
Kresimir Beljak
 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak optužio je u četvrtak HDZ da je zbog "fotelja" ugrozio zdravlje građana.

- Tužan sam jer danas umjesto predizbornog skupa imamo situaciju da se ne smijemo rukovati s ljudima i ne smijemo imati nikakav bliski kontakt. Ovo je jedna sumorna atmosfera u koju nas je doveo HDZ izazivanjem izbora koji nisu trebali biti sada, rekao je Beljak u Samoboru gdje su predstavljeni kandidati s liste Restart koalicije u VII. izbornoj jedinici.

Ocijenio je da trenutno u državi imamo "katastrofalnu epidemiološku situaciju", s brojem zaraženim "koji prijeti da za koji dan prijeđe u rekordan".

- Nadam se da neće doći do eskalacije i da za koji dan nećemo morati prozivati HDZ za odgovornost za smrtne slučajeve jer ovo što su napravili jedna velika sramota za državu, ali prije svega za Andreja Plenkovića i HDZ što su dopustili da zdravlje građana bude ugroženo zbog njihovih fotelja koje će tako i tako izgubiti", rekao je Beljak.

Unutar Restart koalicije pričaju, kaže, kako državu što prije početi "izvlačiti iz ovog blata u koje nas je po tko zna koji put uvalio HDZ", za koji je ustvrdio da više ne može dobiti povjerenje birača.

Čelnik Restart koalicije i predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je da im je ncilj diguti bruto društveni proizvod, potaknuti investicije, zaposliti ljude, transformirati ekonomiju i oporaviti zemlju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:11