GOVOR ŠEFA SDP-a

Bernardić priznao poraz, rekao da je spreman otići, a znakovita je i njegova prva riječ na bini!

‘Za nas socijaldemokrate istina je uvijek bila ključna i ona nas je vodila u borbama za Hrvatsku‘ - rekao je Bernardić
 Tomislav Kristo/Cropix

Davor Bernardić, u pratnji čelništva SDP-a, obratio se stožeru nakon teškog izbornog poraza Restart koalicije. Prva stvar koju je rekao prije nego je počeo govoriti, pomalo znakovito, bila je - možemo?

- Nije govoriti nakon ovakvog izbornog rezultata, ali na početku dopustite da zahvalim svima koji su danas izašli na birališta. Preuzeli ste odgovornost. Želim zahvati i svima koji su dali povjerenje našoj Restart koaliciji, koji su glasali za promjene, za novi put koji će se pokazati neophodan.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Za nas socijaldemokrate istina je uvijek bila ključna i ona nas je vodila u borbama za Hrvatsku. U dva navrata u kojima je SDP bio na vlasti jačali smo institucije, civilno društvo, izgradili autoceste i uveli Hrvatsku u EU. Mi smo 30 godina na braniku ljudskih sloboda, prava radnika i umirovljenika i tako će ostati i dalje. Mi vjerujemo u takvu zemlju, otvorenu, modernu i bez diskriminacije po bilo kojoj osnovi.

Naravno da je ovaj rezultat loš, ja ne bježim odgovornosti i spreman otići i o tome ćemo razgovarati sutra na Predsjedništvu stranke. Ali nastavit ćemo dalje po Račanovoj poruci, zalagati se za Hrvatsku kavu je on htio - za normalnu i u kojoj će svatko moći reći s ponosom "ja sam iz Hrvatske!".

Na kraju čestitam HDZ-u i Andreju Plenkoviću na pobjedi na izborima - zaključio je Bernardić nakon čega se čuo mlaki pljesak.

image
Tomislav Kristo/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:25