OSTAVKA NAKON PORAZA

Bernardić: Više neću biti na čelu SDP-a, ali ostajem odvjetnik istine i borac protiv nepravde

Bernardić je izašao pred novinare i potvrdio ono o čemu se počelo nagađati odmah nakon objave izlaznih anketa.
Davor Bernardić
 Marko Todorov/Cropix

Davor Bernardić podnio je ostavku na mjesto predsjednika SDP-a. Nakon sjednice Predsjedništva stranke u ponedjeljak ujutro Bernardić je izašao pred novinare i potvrdio ono o čemu se počelo nagađati odmah nakon objave izlaznih anketa.

- Imali smo sjednicu Predsjedništva stranke i donijeli smo odluku da ćemo unutarstranačke izbore za novo vodstvo raspisati u najkraćem roku. Ja se više neću kandidirati, a u ovom tranzitnom razdoblju stranku će voditi Zlatko Komadina, rekao je Davor Bernardić na konferenciji za medije.

Tvrdi da su i Predsjedništvo i on osobno smatrali da se unutarstranački izbori moraju raspisati čim prije.

- Vjerujem da će se to dogoditi već idući tjedan, izjavio je Bernardić.

Priznaje da je predsjednik stranke najodgovorniji za izborni debakl.

- Analiza će biti, a najlakše je reći da je za poraz kriva izlaznost..., poručio je Bernardić i optimistično poručio:

- SDP ide dalje, računajte na nas!

Bernardić tvrdi da nikoga ne krivi za jučerašnji poraz, a bio je prilično neodređen odgovarajući na pitanje hoće li biti saborski zastupnik iduće četiri godine.

- Doći ću na konstituiranje Sabora, to je sasvim sigurno. Hoću li biti zastupnik iduće četiri godine? To vam ne mogu sa sigurnošću reći. Znate kako je u životu, jedna se vrata zatvore, a druga otvore. Nebo strpljive voli. Život je nekad fenomenalno nepredvidljiv. Nitko ne zna što donosi sutra. Sigurno je tek da neću biti na čelu SDP-a, a ja ću ostati odvjetnik istine, borac protiv nepravde i korupcije, poručio je Bernardić.

Uvjerava da nikome u stranci ništa ne zamjera te da nikome ništa ružno nije rekao.

- Bio je jedan komentar, ali mislim da si kao drugovi sve možemo reći. Napetosti u stranci? Gledajte, stranka je velika, puno je ljudi, puno ambicija... No, uvjeravam vas da će stranka naći put, socijaldemokracija je potrebna Hrvatskoj, zaključio je Bernardić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:05