PARLAMENTARNI IZBORI

Čačić: ‘Ako Škoro vodi Domovinski pokret, onda ja valjda vodim Kanadski pokret!‘

‘Ako Restart ne oformi vladu, tada ćemo razmotrititi formiranje projektne suradnje s nekom drugom vladom‘, rekao je
Radimir Čačić
 Zeljko Puhovski/Cropix

Gostujući na N1 televiziji, predsjednik Narodne stranke - Reformisti i varaždinski župan Radimir Čačić rekao je da smatra da njegova stranka ulazi u Sabor, da će dobiti bar jedan mandat, a pojasnio je i političke dogovore svoje stranke.

- Borit ćemo se za drugi mandat u 3. jedinici i nadamo se da ćemo se izboriti za mandat u 6. izbornoj jedinici, a naš nezavisni kandidat i 2. izbornoj jedinici ima ozbiljne šanse. Vidjet ćemo kako će to završiti - rekao je Čačić za N1.

- Mi smo u Varaždinskoj županiji i u 3. izbornoj jedinici uvijek bili jači i od HDZ-a i SDP-a. Ja kada sam bio nositelj liste imao sam isti rezultat samostalno protiv Milanovića. 3. jedinica je poruka, nema tu ništa zbunjujuće. Što se tiče 6. izborne jedinice Restart je smatrao - a mi smo se tu složili - da cijeli mandat donosimo i njima pomognemo - dodao je.

- Preuzeli smo obvezu jer nam to otvara šansu da ponovimo mandat u 6. jedinici. Mi smo suštinski lijevi centar, ne desni centar. Da damo - ako osvoje realtivnu većinu - Restartu čvrstu podršku bez ikakvih figa, bilo kakvih promišljanja u formiranju vlade ako za to budu imali snage i sposobnosti - nastavio je.

- Ako ne, tada ćemo razmotritit u kojoj formi, u interesu našim građana, ćemo formirati jednu projektnu suradnju, ako to bude desna vlada - do granice filoustašstva i ovih radikalnih desnih opcija. Vidjet ćemo pod kakvim uvjetima ćemo razgovarati s desnom vladom, ali ne s desnom vladom koja će imati radikalne, filofašističke opcije - rekao je Čačić.

Čačić je potom upitan na koga misli kada kaže "radikalne, filofašističke opcije".

- (Hrvoje) Zekanović, (Zlatko) Hasanbegović i (Željko) Glasnović. S njima nikako - rekao je Čačić.

Osvrnuo se i na čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škoru, rekavši kako Škoro vodi Domovinski pokret, a u jednom trenutku je otišao iz Hrvatske.

- U tom trenutku vratio sam se u Hrvatsku, osnovao dragovoljačku postrojbu, brigadir sam Hrvatske vojske, imam najviše hrvatsko odlikovanje za hrabrost... pa ako on vodi Domovinski pokret, onda ja valjda vodim Kanadski pokret.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:51