KOALICIJA CENTRA

Dalija Orešković, Puljak, Huić i Nogalo igrali nogomet na Markovu trgu, poslali poruku HDZ-u

Nositeljica liste pitala se zašto Hrvati osjećaju ponos kada je u pitanju nogomet, a ne javna uprava, zdravstvo, obrazovanje, plaće...
 Goran Mehkek/Cropix

Koalicija centra predvođena Strankom sa imenom i prezimenom u nedjelju je nogometnim performansom na Trgu sv. Marka poručila HDZ-u da će im "zabiti gol iz centra" istaknuvši kako smo u sportu nacija pobjednika i da bi to trebali biti i na ostalim područjima.

Nositeljica liste koalicije Stranke s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus Dalija Orešković kazala je da Hrvati vole slaviti sportske uspjehe jer tada osjećaju ponos upitavši zašto ne osjećaju ponos i kada se govor o javnoj upravi, zdravstvu, obrazovanju, plaćama i mirovinama.

"Utakmicu smo odigrali kako bismo ukazali na to da se Hrvatska mora obraniti i za nju da se mora boriti u miru", kazala je Orešković istaknuvši da se domovina voli poštenjem, radom i znanjem.

Komentirajući najnovije ankete kazala je da one pokazuju eksponencijalan rast koalicije centra i kako bi za njih pobjeda bila da građani znaju da imaju opciju za koju mogu glasati. Nije otkrila željeni broj mandata.

Ivica Puljak iz stranke Pametno ističe da su hrvatski sportaši među najboljima na svijetu i da se s pravom na njih ponosi ali da ima i drugih ljudi koji su najbolji na svijetu u znanosti, obrazovanju, kulturi.

"Djeca koja osvajaju medalje na olimpijadama znanja trebali bismo isto dočekivati kao sportaše ali i postavljati na najviše funkcije u zemlji, a ne da njome upravljaju stranački poslušnici", rekao je Puljak.

Posebno ćemo se boriti protiv negativne selekcije i uhljeba kako bi se mladi vratili u Hrvatsku, dodao je Boro Nogalo, kandidat na zajedničkoj listi.

Nositelj liste broj 5 u četvrtoj izbornoj jedinici Davor Huić tvrdi da je Hrvatska velika i neefikasna država koja troši 20 posto BDP-a na hladni pogon, plaće i materijalne troškove, a da od te države ne dobivamo ništa.

"Imamo poreze na razini Švedske i Danske, a kvalitetu javne usluge na razini Rumunjske i Bugarske", kazao je Huić te najavio za kraja tjedna objavu takozvane "crne knjige" u kojoj su nabrojali primjere rasipanja javnog novca.

Davor Plavec kao primjer naveo je projekt EU-a za bolnicu Srebrnjak koji prošao u europskoj konkurenciji dok se u Hrvatskoj stopira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 00:50