NEOVISNA LISTA

Debeljuh: ‘Započet ćemo s prikupljanjem potpisa za ukidanje tunelarine na Učki‘

Najavio je kako će još tijekom ove predizborne kampanje započeti s prikupljanjem potpisa za ukidanje tunelarine
Dino Debeljuh
 Srecko Niketic/Cropix

Bivši IDS-ov saborski zastupnik u tri mandata Dino Debeljuh u subotu je na predstavljanju neovisne liste građana okupljene na inicijativu udruge "Pokret za čovjeka" kazao kako će se zalagati za ukidanje tunelarine na Učki.

Najavio je kako će još tijekom ove predizborne kampanje započeti s prikupljanjem potpisa za ukidanje tunelarine jer "gospodarstvo Istre ovom tunelarinom je predugo u  neravnopravnom položaju u odnosu na druge krajeve Hrvatske".

"Vrlo lako ćemo dokazati da je tunelarina na Učki neustavna jer građane Istre stavlja u neravnopravan položaj s ostalim krajevima Hrvatske. To je jedini tunel u Hrvatskoj koji se posebno naplaćuje a vladajući u Istri, osim praznih priča, ništa konkretnog nisu učnilii po tom pitanju", kazao je Debeljuh na konferenciji za novinare u Puli. 

Ustvrdivši kako je prihvatio vođenje ove liste u osmoj izbornoj jedinici jer ova udruga pomaže starijim ljudima i zalaže se za promjenu zakonodavstva koji se odnosi na starije građane, Debeljuh je ustvrdio kako je jedan od većih problema u društvu je upravo politička korupcija.

Stoga drži kako zakon o izboru zastupnika treba tako promijeniti da zastupnika koji iznevjeri birače koji su za njega glasali, mogu birači smijeniti i prije isteka mandata.

"Sve stranke već godinama govore o borbi protiv korupcije no po tom pitanju do sada nije ništa učinjeno", ustvrdio je DIno Debeljuh dodavši kako upravo iz tog razloga ova neovisna lista ide na izbore s konkretnim programom u kojem stoji kako suzbiti korupciju.

"Ne možemo promijeniti čovjeka, ali možemo promijeniti sustav", poručio je Debeljuh.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. ožujak 2021 22:33