PROBLEMI UOČI IZBORA

Dvojica HDZ-ovaca moraju u samoizolaciju, doznali smo tko je u pitanju!

Iz HDZ-a Osječko-baranjske županije su odmah izvijestili kako otkazuju sve predizborne aktivnosti planirane za nedjelju i ponedjeljak
Josip Škorić, Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta
 Matija Djanjesic/Cropix

Sve se više širi krug poznatijih Osječana koji su bili u kontaktu s novozaraženima od Covida-19. Nakon gradonačelnika Ivana Vrkića, u samoizolaciju su se stavila i dvojica HDZ-ovih kandidata na izborima u IV. izbornoj jedinici koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom. Riječ je o Ivanu Radiću, predsjedniku HDZ-a Osijek i Josipu Škoriću, predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta.

- Točno je da sam se nakon razgovora s epidemiolozima stavio u samoizolaciju, jer smatram da je to društveno odgovorno ponašanje. Naime, prije nekoliko dana bio sam u, doduše vrlo kratkom, kontaktu s prijateljem kojemu je prije dva dana potvrđena zaraza o čemu me on sam obavijestio, pa sam se shodno tomu javio epidemiolozima te od sada postupam po njihovim naputcima i u dogovoru s njima iako trenutno nemam nikakve simptome bolesti - rekao nam je Radić

Iz HDZ-a Osječko-baranjske županije su odmah izvijestili kako otkazuju sve predizborne aktivnosti planirane za nedjelju i ponedjeljak.


„Osječko-baranjska županija danas bilježi pet novooboljelih osoba, a s jednom od njih tijekom posljednjih tjedan dana dva su kandidata s naše liste bila u kratkom kontaktu. Oba kandidata svojevoljno su se odlučila za samoizolaciju te su se javili epidemiološkoj službi Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. S obzirom na novonastalu situaciju, a s ciljem odgovornog ponašanja i zaštite naših sugrađana, odlučili smo otkazati posjete manifestacijama i stranačkim organizacijama. O idućim terenskim aktivnostima kandidata s liste HDZ-a IV. Izborne jedinice s područja Osječko-baranjske županije izvijestit ćemo vas nakon savjetovanja s nadležnom epidemiološkom službom i u koordinaciji s Nacionalnim stožerom,“ izvijestili su iz HDZ-a. Važno je naglasiti da nijedan od njih dvojice nema simptome bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 14:02