IZBORI U DOBA KORONE

GLAS: ‘HDZ i premijera Plenkovića samo zanima kako sigurno ostati na vlasti‘

Njihov slogan o sigurnoj Hrvatskoj nazvali su ‘ciničnom rugalicom građanima‘
Anka Mrak Taritaš
 Damjan Tadic/Cropix

GLAS je u utorak poručio da je oporba upozoravala kako izbore ne treba održavati u sedmom mjesecu jer zbog epidemije koronavirusa za to neće biti ispunjeni uvjeti, ocijenivši da HDZ i premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića zanima kako sigurno ostati na vlasti.

"HDZ-ov slogan o sigurnoj Hrvatskoj cinična je rugalica građanima jer jedino što njih zanima jest kako sigurno ostati na vlasti. Za taj su cilj spremni sve riskirati i koristiti sva moguća sredstva", priopćili su iz GLAS-a.

Ističu da premijer "u svojoj bahatosti" nije slušao nikoga i da je inzistirao na izborima, uvjeravajući da tako mora biti zbog povoljne epidemiološke situacije.

"Naravno, čim smo otvorili granice, a u našem je okruženju koronavirus i dalje prisutan, epidemiološka situacija više nije tako povoljna. I što ćemo sad?", upitali su.

Tvrde da će izborna kampanja do kraja biti prilično ograničena, posebno za manje stranke, biračima će vjerojatno biti otežan pristup na birališta, dok održavanje izbora može ugroziti i njihovo zdravlje.

"Kakvi su to izbori? Pošteni i slobodni sigurno nisu", smatra GLAS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:42