PARTY ZA 500 OSOBA

HDZ-ovac organizirao veliku zabavu s ministrima, jedan od gostiju ima koronavirus

U Županji je prošlog petka gradonačelnik organizirao druženje za 500 osoba
Zdravko Marić
 Goran Mehkek/Cropix

U Županji je prošlog petka gradonačelnik Davor Miličević, inače predsjednik tamošnjeg HDZ-ovog Gradskog odbora, organizirao druženje za 500 osoba. Većinom su to bili članovi HDZ-a, a među njima su bili i ministri Zdravko Marić, Josip Aladrović, Mario Banožić, a navodno je došao i Vladimir Šeks, javlja Telegram.

Bio je tamo i voditelj Uprave vinkovačke podružnice Hrvatskih šuma Damir Dekanić, za kojeg je jučer potvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

Ministar Marić je potvrdio da je na tom druženju bio, no ističe da se nije dugo zadržavao, dok Aladrović kaže da se pridržavao svih epidemioloških mjera, izbjegavao rukovanje i koristio dezinficijens. Aladrović je rekao da će se, ako to bude potrebno, testirati na koronavirus.

image
Davor Miličević
Dragan Matić/Cropix

Ipak, Telegram piše pozivajući se na svoje izvore, da organizator zabave Miličević nije pridavao pažnju nikakvim uputama Stožera o organizaciji skupova, kao ni potrebi socijalne distance. Lovačka kuća u kojoj se zabava održavala veličine je 200 metra kvadratnih, a uzvanici su tamo proveli više sati, natiskani jedni uz druge.

Dodatni je problem to što je Dekanić, kojem je potvrđena zaraza koronavirusom, bio u kontaktu s velikim brojem osoba, a održavao je kolegije na svom radnom mjestu, kao i u malim prostorijama Županijskog odbora HDZ-a u Vinkovcima.

Miličević je novinarima Telegrama priznao da je organizirao druženje, no rekao je da je na njemu bilo tek 150 ljudi, a ne 500,. Rekao je i da to nije bio skup HDZ-a te da druženje nije organizirao kao gradonačelnik, već 'privatno, kao čovjek'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:56