IZA PONOĆI

Marijana Puljak u fotofinišu ušla u Sabor: ‘Majko, uspila sam, molitva se isplatila!‘

Bila je to prava drama, tek iza ponoći Puljak je imala dovoljan broj glasova da u 10. izbornoj jedinici "otme" HDZ-u jedan mandat
Marijana Puljak
 Ranko Suvar/Cropix

Splitska gradska vijećnica i predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak uspjela je u fotofinišu prebrojavanja listića osigurati mjesto u novom sazivu Sabora RH, piše Slobodna Dalmacija.

Puljak je, naime, bila nositeljica liste Stranke s imenom i prezimenom, Fokusa i Pametnog u 10. izbornoj jedinici.

Bila je to prava drama, tek iza ponoći Puljak je imala dovoljan broj glasova da u 10. izbornoj jedinici "otme" HDZ-u jedan mandat i osigura saborsko mjesto i Klub zastupnika svojoj koaliciji. Iza jedan sat poslije ponoći na svom je Facebook profilu objavila selfie s Dalijom Orešković i Dariom Zurovec, koalicijskim partnerima koji su također ušli u Sabor.

- Pozdravljaju vas saborske zastupnice i zastupnik koalicije centra! Hvala vam svima na podršci! - napisala je Puljak.

Među brojnim čestitarima, na status splitske političarke i buduće saborske zastupnice posebno emotivno je reagirala njezina majka, koja joj je u sitno doba noći na Facebooku napisala: "Jesi uspila? Molila sam...", na što joj je Puljak odgovorila:

- Jesam, majko, molitva se isplatila.

Koalicija Stranke s imenom i prezimenom, Fokusa i Pametnog u X. izbornoj jedinici osvojila je 10.352 glasova, odnosno 5,4 posto, a nositeljica liste Marijana Puljak 3.814 imala je preferencijalnih glasova, odnosno 36,84 posto. Nakon nje, najviše preferencijalnih glasova na ovoj listi imali su Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca, i Jakov Prkić, splitski gradski vijećnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 14:14