UOČI IZBORA

Miro Kovač: ‘Bilo je ponuda da napustim HDZ, ali nisam nikad o tome razmišljao‘

Kovač je rekao da je dobio počasno 14. mjesto te da nije tražio nikakve posebne pozicije
Miro Kovač
 Goran Mehkek/Cropix

Miro Kovač, kandidat HDZ-a u šestoj izbornoj jedinici govorio je o svojoj poziciji na predstojećim parlamentarnim izborima u HRT-ovoj emisiji Studio 4.

Kovač je rekao da je dobio počasno 14. mjesto te da nije tražio nikakve posebne pozicije. Sastavljanje lista je težak trenutak za političke stranke, kaže Kovač i dodaje da na listama treba imati i ljude koji su prepoznatljivi, ali i nove ljude.

- Uvjeren sam da ću i ovoga puta biti prepoznat kao čovjek koji se bori za snažan HDZ, za zajedništvo u HDZ-u, na taj način za zajedništvo u Hrvatskoj, kaže Kovač.

Smatra da je on dovoljno prepoznatljiv, zbog čega može pomoći HDZ-u, pa bilo to i na stotom mjestu.

- Nisam čudotvorac, ali uvjeren sam da ću pokazati da u HDZ-u postoji zajedništvo, da se uvažava i različitost, ali kad treba u ključnim trenucima pokazati snagu, onda smo svi skupa tu, rekao je Kovač za HRT.

Osvrnuo se i na unutarstranačke izbore, na kojima je bio oponent predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću. Kovač kaže da je i tada bila riječ o pobjedi HDZ-a, unatoč drugačijem pristupu, te da na svakim izborima ima povišenih tonova.

Kada je riječ o gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi i njegovom izlasku iz HDZ-a, Kovač kaže:

- Ja to poštujem i želim mu sve najbolje. Uvjeren sam da će se mnogi vratiti HDZ-u, rekao je.

Kovač za sebe kaže da nije razmišljao o napuštanju stranke.

- Bilo je ponuda, ali nisam o tome nikada razmišljao.

Uvjeren je da će HDZ na ovim izborima pobijediti i spriječiti dolazak SDP-a na vlast.

- Cilj nam je da u Hrvatskoj stvorimo atmosferu da možete bez nekih posebnih političkih veza normalno funkcionirati. Da možete svoje dijete upisati u školu bez da neke posebne veze koristite, da imamo nultu stopu tolerancije kad je riječ o korupciji, da pravosuđe mora biti neovisno i da možete dugoročno od svoga rada u ovoj našoj zemlji normalno funkcionirati, da ne morate tražiti kruha izvan granica Republike Hrvatske, zaključio je Miro Kovač za HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:11