PRVI DOZNAJEMO

Ostojić ide u samoizolaciju, družio se sa zaraženim SDP-ovcem: ‘Odgovoran sam političar‘

‘Bez obzira što se susret dogodio na otvorenom i nismo imali fizički kontakt, odlučio sam otići u samoizolaciju‘
Rajko Ostojić
 Željko Hajdinjak/Cropix

Rajko Ostojić, potpredsjednik SDP-a i prvi na listi Restart koalicije u II. izbornoj jedinici, ide u samoizolaciju i testiran je na koronavirus, nakon što se doznalo da se družio sa zaraženim SDP-ovcem Adrianom Friganovićem, doznaje Jutarnji list.

- Sljedeće dane, bez obzira na planirane predizborne aktivnosti, provest ću u samoizolaciji. Naime, predsjednik SDP-ove organizacije Donja Dubrava Adriano Friganović izvijestio me jutros da je u četvrtak navečer dobio pozitivan nalaz na COVID-19 infekciju. Budući sam s Adrianom u ponedjeljak, 22. lipnja, na dan Antifašističke borbe bio na polaganju vijenaca u Dotrščini i Sesvetama, kao odgovoran zdravstveni radnik i političar, bez obzira što se susret dogodio na otvorenom i nismo imali fizički kontakt, samoinicijativno sam, kako bi izbjegao bilo kakvu sumnju i ugrozu bilo koga, odlučio sljedeće dane provesti u samoizolaciji - poručio je Ostojić za Jutarnji.

Dodao je i kako je tijekom dana pokušao kontaktirati nadležnu epidemiološku službu, međutim nitko mu se, kaže, nije javljao na telefon, pa je samoinicijativno proveo testiranje, a o nalazu će izvijestiti javnost.

- Kontaktirao sam i ostale kandidatkinje i kandidate s liste Restart koalicije u II. izbornoj jedinici koji će se također tijekom dana testirati i sljedeće dane provesti u samoizolaciji. Podsjećam, da sam javnost već izvijestio kako sam početkom tjedna proveo testiranje na COVID-19 i nalaz je bio negativan. Razlog tog testiranja je činjenica da je među zaposlenicima redakcija gdje sam imao sučeljavanja bilo inficiranih te sam kao liječnik proveo testiranje kako slučajno ne bih doveo bilo koga u svom radnom i privatnom okruženju u opasnost - poručio je Ostojić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. siječanj 2023 04:40