POTPREDSJEDNIK SDP-a

Ostojić o izlasku iz samoizolacije: To mi je sugerirao liječnik nakon tri negativna testa

Prvi na listi Restart koalicije u 2. jedinici sutra umjesto Bernardića ide na HRT-ovo sučeljavanje
 Goran Mehkek/Cropix

Rajko Ostojić, potpredsjednik SDP-a i prvi na listi Restart koalicije u II. jedinici, izašao je iz samoizolacije jer je, kaže, napravio treći test na koronavirus koji je bio negativan. Ostojić je u utorak sudjelovao i na sučeljavanju na jednom radiju na koje je došao s maskom. Kaže da mu je izolaciju predložio liječnik obiteljske medicine, jer nije mogao dobiti epidemiologe, da mu je sugerirao nakon trećeg testa da izađe, te da je na Rebru otvorio godišnji, a ne bolovanje, kako ne bi oštetio poslodavca.

- Tri testa su negativna, budući da su i svi testovi kontakata i obitelji Adriana Friganovića negativni, liječnik mi je sugerirao da mogu izaći iz izolacije. Liječnik obiteljske medicine dao mi je uputnicu za dnevnu bolnicu gdje sam obavio uobičajene laboratorijske pretrage i test na Covid-19 budući da nisam mogao dobiti epidemiologe u petak i tada mi je sugerirao da odem u izolaciju dok se ne naprave testovi - kaže Ostojić.

Iz Restart koalicije su u utorak potvrdili da će Ostojić u srijedu doći kao zamjena za Davora Bernardića na televizijsko sučeljavanja koje organizira HRT.

HDZ je u utorak na Facebooku prozvao Ostojića da je samo nakon nekoliko dana izašao iz samoizolacije.

- Ostojić očito misli da za njega vrijede posebna pravila. Prvo je sam sebi odredio samoizolaciju, mimo preporuka epidemiologa i HZJZ-a, da bi nakon svega nekoliko dana sam odlučio da iz nje ipak izađe. Eto ga jutros na debati, vratio se kampanji koju „prekida u znak odgovornosti“! Zamislite da tako neozbiljni politikanti, koji ne znaju jesu li pošli ili došli, vode Hrvatsku u daljnjoj borbi protiv Covid-19, napisali su HDZ-ovci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2023 20:27