PREDIZBORNO DRUŽENJE

Plenković: HDZ mora imati pobjednički mentalitet, moramo pokazati da je IX. jedinica pobjednička

‘Nikad nije bilo veće razlike u kredibilitetu ostvarenja obećanja i programa u odnosu na ono što nudi konkurencija‘, dodao je premijer
Andrej Plenković i Nina Obuljen Koržinek na 60. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku
 Niksa Stipanicev/Cropix

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u subotu u Šibeniku na predizbornom druženju s članovima stranke i simpatizerima da u HDZ-u moraju imati pobjednički mentalitet i pokazati da 9. izborna jedinica mora biti pobjednička.

"Moderato znači umjerenost, ali mi ovaj put moramo imati vrlinu pobjedničkog mentaliteta, moramo pokazati da je 9. izborna jedinica pobjednička među svih deset.", rekao je Plenković u društvu s kandidatima s liste HDZ-a na terasi caffe bara Moderato u Šibeniku.

Plenković je dodao kako je bilo i vrijeme da Drniš ima svog predstavnika na listi, da je upravo dvostruki mandat Željka Burića Šibenik bitno dignuo u odnosu na druge gradove i da u Šibenskoj županiji, osim Knina, imaju odgovornost u praktičkim svim gradovima i općinama.

Osvrnuo se na konkurenciju na predstojećim parlamentarnim izborima rekavši kako "nikad nije bilo veće razlike u kredibilitetu ostvarenja političkih obećanja i jasnog, precizno napisanog programa za iduće četiri godine u odnosu na ono što građanima nudi konkurencija".

"Ozračje je dobro, osjeća se da i u najvećim krizama Europska unija stoji iza svojih članica, što konkretno znači oko 21,5 milijardi eura u idućih sedam godina. Imamo još cijeli jednogodišnji državni proračun na raspolaganju. Takvu šansu moraju iskoristiti oni koji se na europskoj razini snalaze, a ne konkurenti koji o tom ne znaju ništa", rekao je Plenković.

Malenica: U krizi se poznaju lideri

Prvi na HDZ-ovoj listi u 9. izbornoj jedinici, ministar uprave Ivan Malenica izrazio je nadu da će Plenković još četiri godine voditi državu.

"Naša lista je pokazatelj snage i zajedništva, očekujemo pobjedu na izborima, jer znamo koliko je bitno imati stabilnu vlast. Kako govori ona stara poslovica 'Na muci se poznaju junaci', a ja kažem 'u krizi se poznaju lideri. Vidjeli smo da se hrabrim, odlučnim i odvažnim odlukama uspjelo sačuvati zdravlje, ekonomija i sigurnost. Vjerujem da će građani uz to prepoznati sve ono što smo radili zadnje četiri godine", istaknuo je Malenica.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić pozvao je sve da drže razmak i pokažu odgovornost jer je "upravo naš predsjednik Plenković pokazao da je na čelu odgovorne stranke i Vlade", a da je Šibenik, baš zahvaljujući ovoj proeuropskoj Vladi, doživio preporod. Premijera pozvao i na otvaranje Poljane 27. lipnja.

Šibensko-kninski župan rekao je i da je glas za stranku Miroslava Škore zapravo glas za SDP, a rekao je i kako očekujem puno bolji turizam ove sezone, čak nevjerojatan u odnosu na ono što se očekivalo prije dva mjeseca.

Sve prisutne na druženju pozdravili su kratko i ostali sa HDZ-ove liste u 9. izbornoj jedinici: Josip Begonja, Branka Juričev-Martinčev i predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:37