StoryEditor
ODJECI DEBATE

Plenković objasnio zašto je na sučeljavanju s Bernardićem spominjao HTV-ovu novinarku Maju Sever

‘Bernardić nema hrabrosti otići u tu emisiju koju priprema i gđa. Sever, nego dođe na konkurentsku televiziju i izvlači tuđe grafove‘
Andrej Plenković
 RTL

Premijer Andrej Plenković obilazi 7. i 8. izbornu jedinicu i trenutno je u Kastvu odakle se osvrnuo na jučerašnju debatu, posebno na dio kad je Davora Bernardića upitao je li ga Maja Sever, novinarka HRT-a, pripremala za sučeljavanje, javlja N1.

'Ova je vlada učinila toliko dobra za razliku od vaše. Zar je vas Maja Sever spremala za emisiju', upitao je tada Plenković Bernardića.

Plenković je danas o tome rekao:

'Meni je Maja Sever simpatična, susjeda nam je, znamo se sto godina. Poanta koju sam jučer kazao je ova: Imate pretendenta koji želi biti premijer, imate emisiju Nedjeljom u dva voditelja Aleksandra Stankovića, kojeg također cijenim, koji objektivno nije desni centar. Odem u tu emisiju, razgovaramo, a onda isti taj g. Bernardić nema hrabrosti otići u tu emisiju koju priprema i gđa. Sever, nego dođe na konkurentsku televiziju i izvlači tuđe grafove. Ja sam pohvalio Maju Sever za njezin rad, a oni su mogli i sami pripremiti papire. Ako netko ima senzibilitet za novinare, imam ja', rekao je Plenković.

Plenković je istaknuo i da nijedan premijer nije prije njega toliko izlazio pred novinare i komunicirao s njima.

'Imate me na raspolaganju svaki dan', rekao je za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2020 12:54