VAN SVAKE PAMETI

Pogledajte kakav su bizarni podatak izvukli Vučićevi tabloidi, ali reakcija javnosti je urnebesna

Večernje novosti naslađuju se nad činjenicom što Srbija ima više birača u Hrvatskoj i što gotovo svi izgleda glasaju za Vučića
Aleksandar Vučić i screenshot naslovnice Večernjih novosti
 Aleksandar Dimitrijevic

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj pozorno su se pratili i u našem susjedstvu, naročito Srbiji.

Naime, tamo su prije dva tjedna također održani parlamentarni izbori na kojima je Vučićev SNS hametice do nogu pobijedio sve ostale stranke, u toj mjeri da u Skupštini prave opozicije zapravo uopće neće ni imati.

Pritom je u Srbiji glavna tema bila izlaznost na izborima s obzirom na bojkot dijela opozicije, a koja je na kraju bila nešto niža od 49 posto glasova. Naime, baš je danas Republičko izborno povjerenstvo, nakon ponovljenih izbora na nekoliko desetaka biračkih mjesta, objavilo konačne rezultate prema kojima je na izborima u lipnju od 6.584.376 upisanih birača glasalo 3.221.908 birača, što je izlaznost od 48,93 posto. Valja napomenuti i da mnogi u Srbiji sumnjaju da je i tu bilo raznih friziranja podataka, dok vlast tvrdi da je sve prošlo u najboljem redu.

Kako je u Hrvatskoj, koja usput budi rečeno, ima oko 3 milijuna manje stanovnika od Srbije, odaziv birača bio još manji - 46,71 posto, to je bio povod režimskom tabloidu Večernje novosti da objavi poprilično bizarni tekst u kojem likuju nad manjom izlaznošću u Hrvatskoj.

Na prvoj poziciji portala tako stoji članak s naslovom "Vučić osvojio 300 hiljada glasova više nego sve partije u Hrvatskoj: Bojkot izbora u Srbiji nije uspeo, ali u Hrvatskoj jeste - ŠTA ĆE SADA DA KAŽE TANjA FAJON".

U naslovu, dakle, likuju nad činjenicom što Srbija ima više birača u Hrvatskoj, što gotovo svi izgleda glasaju za Vučića (koji, napomenimo, uopće nije bio kandidat na izborima s obzirom da već obnaša funkciju predsjednika, ali koga sad briga za detalje...) i onda upućuju kritiku slovenskoj europarlamentarki Tanji Fajon koja je Srbiju prozivala zbog male izlaznosti.

Ovaj klasični režimski uradak možete pročitati na ovom linku, a mi ćemo vam radije prepričati nekoliko komentara korisnika Twittera iz Srbije koji nisu propustili primijetiti koliko je tekst - nenormalan.

- Vučić je dobio 100 puta više glasova nego sve stranke na Islandu - piše jedan.

- Vučić je pobijedio na izborima u Hrvatskoj isto kao što je pobijedio koronu - napisao je drugi aludirajući na izrazito tešku epidemiološku situaciju u Srbiji, koju vlast uporno nastoji umanjiti, da ne kažemo zataškati.

- Vučić osvojio 2 milijuna glasova više nego sve stranke u Lihtenštajnu, napisao je treći, dok su drugi korisnici primijetili da je SNS dobio i "1,5 milijuna glasova veću podršku od princa u Monaku i 1,7 milijuna više od poglavara Vatikana".

- Je li to Vučić pobijedio i na izborima i u Hrvatskoj? Ne razumijem... Kandidirao se i tamo? Auu, alo psihijatri... - primijetio je netko.

- Vesić objavio da je Vučić pobijedio na izborima u Hrvatskoj. Jedva čekam izbore u Americi - cinično je na kraju zaključio netko, dok se jedna korisnica naprosto upitala - Ljudi, jeste li vi drogirani?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 03:28