MARIO KAPULICA

‘Politiziranje epidemije dolazi od oporbe, HDZ je danas u boljoj poziciji nego 2016.‘

HDZ se našao u nepovoljnoj situaciji. Nije ni na koji način htio tu krizu, niti je iskoristiti, poručio je Kapulica
Mario Kapulica
 Bruno Konjevic/Cropix

HDZ-ov Mario Kapulica je na N1 televiziji govorio o politizaciji epidemije, za što je njegova stranka optuživana ovih dana. Istaknuo je da je od početka epidemije bilo zavjera i urota.

- To politiziranje dolazi od strane oporbe. HDZ nije htio iskoristiti krizu. HDZ se našao u nepovoljnoj situaciji da se mora suočiti s ekonomskom, zdravstvenom krizom. Nije ni na koji način htio tu krizu, niti je iskoristiti, rekao je Kapulica.

Zgrozio se i na neke izjave Miroslava Škore.

- Miroslav Škoro je 17. lipnja rekao da je priča o tome da će se virus ponovno pojaviti laž kojom HDZ obmanjuje birače..., komentirao je Kapulica.

- Sad su se sjetili Hrvata u BiH, pa im obećavaju jedinicu. Ovdje je riječ o sudbini hrvatskog naroda u BiH. Sjete se četiri dana prije izbora genijalne ideje. Da sudbina hrvatskog naroda u BiH ovisi o ovima iz Domovinskog pokreta, njega više ne bi bilo, dodao je.

Smeta mu i to što su na listama Domovinskog pokreta neki koji su bili suradnici Stjepana Mesića i Ive Josipovića.

- Meni je nevjerojatno da, nakon što sam prvih 10 godina proveo uz Tuđmana, na izborima 2020. suočavam se s nekima koji žele uspostaviti hrvatski suverenitet. Pridružuju se Bernardiću i nekima koji žele novi početak Hrvatske. Kao da onih 30 godina nije bilo.

Kada je riječ o Đakovu, jednom od žarišta epidemije zbog povećanog broja novooboljelih, Kapulica kaže da odluku o eventualnoj karanteni treba prepustiti epidemiolozima.

- Uporno se pita političare zašto se ne uvodi karantena. Na stručnjacima je da o tome donesu prave odluke u pravom trenutku. Imamo dovoljne rezultate iza sebe, da nije bilo koronavirusa, uvjeren sam da bismo mi dobili ove izbore. Ako nam izbori ovise samo o politiziranju ili nepolitiziranju situacije s virusom, onda je to loše. Dvostruko smo povećali mirovine, trostruko smo povećali socijalne naknade, minimalna plaća je za našeg mandata povećana za 100 eura... Što se tiče anketa, HDZ je danas u boljoj poziciji nego što je bio 2016. A te godine HDZ je pobijedio, rekao je Mario Kapulica za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:17