StoryEditor
POSLALA VIDEO

Poznata američka glumica i aktivistica Jane Fonda podržala Možemo i Radu Borić

‘Hrvatska prvi put u povijesti može imati zeleno-lijevu koaliciju u parlamentu, ljude koji su se dokazali u borbi za javni interes‘
Jane Fonda podržala Možemo
 Facebook

Američka glumica i politička aktivistkinja Jane Fonda poslala je video-podršku Radi Borić i koaliciji okupljenoj oko političke platforme Možemo poručivši kako Hrvatska prvi put ima priliku glasati za feministkinje i ljude koji su se dokazali u borbi za sve manjine.

Možemo je u ponedjeljak priopćio kako ih je Fonda iz svog doma u Atlanti podržala video porukom koju su objavili na svojim stranicama.

"Hrvatska prvi put u povijesti može imati zeleno-lijevu koaliciju u parlamentu, ljude koji su se kao aktivisti dokazali u borbi za javni interes i ljudska prava i prava žena, manjina, LGBTQ osoba, migranata ... Prvi put će Hrvatska će imati priliku glasati za feministkinje... Naprijed Rada! Glasajte za listu broj 3!", naglašava Fonda u poruci.

U priopćenju se podsjeća da Fonda potječe iz glumačke obitelji koja je ostavila neizbrisiv trag kinematografiji. "Kao politička aktivistkinja usprotivila se ratovima u Vijetnamu i Iraku te se zalaže za ljudska i građanska prava, protiv nasilja nad ženama, rasizma i za prava manjina te za zaštitu okoliša", ističe se u priopćenju.

Fondina filmografija uključuje 57 filmova u kojima je glumila te više od 500 filmskih i televizijskih radova koje je producirala. Dobitnica je 2 Oscara za glavne ženske uloge (1971. i 1978.) te 55 filmskih nagrada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2020 11:34