NOVA LJEVICA

Rada Borić: ‘Srednji prst treba pokazati svima koji se bave ženskim tijelom umjesto korupcijom‘

Njezina koalicija će, kaže, pokazati da doista dolaze nove snage kojima je važno očuvanje ljudskih resursa i prirodnih dobara
Rada Borić
 Ronald Gorsic/Cropix

Rada Borić iz Nove ljevice rekla je u nedjelju u Šibeniku kako srednji prst doista treba pokazati svima onima koji se u ovoj predizbornoj kampanji bave ženskim tijelom i pravom na izbor, umjesto da se bave korupcijom.

"Srednji prst doista treba pokazati svima onima koji se u ovoj predizbornoj kampanji bave ženskim tijelom i pravom na izbor, umjesto da se bave korupcijom", rekla je Borić u Šibeniku na predstavljena koalicije Možemo! koju čine Nova ljevica, Radnička fronta, ORAH, Zagreb je naš i Za Grad.

Dodala je i kako se, kada je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prije nekoliko dana pokazala Miroslavu Škori srednji prst kao reakciju na njegovu izjavz o pobačaju silovanih žena, netko zgodno sjetio pokazati srednji prst za osam tisuća eura, "koje je ona obećavala za posao od kuće".

Navevši da je premijer Andrej Plenković je u posljednja tri dana tri puta bio u Šibeniku te ga se tu očekuje i za nekoliko dana, ocijenila je kako to pokazuje koliko mu je ova izborna jedinica važna.

S koalicijom dolaze nove snage kojima je važno očuvati ljudske resurse

No, naglasila je Borić, njezina koalicija će pokazati da doista dolaze nove snage kojima je važno očuvanje ljudskih resursa i prirodnih dobara.

"Suverenizam u koji se oni zaklinju nije onaj u kojem se pune džepovi i dižu žice na granicama. To je briga za domovinu na način da se sačuvaju svi naši prirodni resursi koje na sreću još imamo, te da se zadrže mladi ljudi. Naši umirovljenici žive na rubu siromaštva i RH to sebi ne može dopustiti", upozorila je.

Da je ponosan na mlade ljude okupljene u koaliciji poručio je Tomislav Tomašević (Možemo!), koji smatra da je Šibenik deindustrijaliziran, a mladi ga napuštaju jer ne vide perspektivu. Drži i da se Šibenik previše oslonio na turizam i o njemu previše ovisi.

Građani RH ništa ne mogu napraviti ako nemaju iskaznicu HDZ-a

"Zadnja afera vezana za vjetrenjače pokazuje kako funkcionira Hrvatska danas. Građani Hrvatske ništa ne mogu napraviti ako nemaju člansku iskaznicu HDZ-a. Ne možete niti zakupiti pašnjak, dobiti poljoprivredne poticaje, ne možete realizirati projekt obnovljivih izvora energije ukoliko nemate iskaznicu ili ne planirate nekog potkupiti", poručio je.

"Josipa Rimac je treća liga HDZ-a te vidimo što se sve bez nje nije moglo riješiti, a možemo samo zamisliti kako to izgleda na vrhu gdje su 'pravi igrači' HDZ-a", rekao je Tomašević.

Naglasio je kako će njegova zeleno lijeva opcija to promijeniti i pobrinuti se da u Hrvatskoj neće biti potrebna iskaznica za zapošljavanje.

Nositeljica liste za 9. izbornu jedinicu Atana Grbić (ORaH) rekla je kako to područje obiluje i pašnjacima, poljima, čistom vodom i morem, ali sustavno neodgovorno upravljanje prirodnim resursima pokazuje da loše stojimo kad je neka kriza u pitanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:07