POLITIČKI OBRAČUN

‘Radim 15 minuta dnevno‘: Čačić plazi jezik s jumbo plakata koji su postavili njegovi konkurenti

Poznata je to fotografija snimljena za govora ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak u Svetom Iliji
Plakati s likom Radimira Čačića

Predrag Štromar (HNS) i Radimir Čačić (Narodna stranka – Reformisti) nastavili su rat jumbo plakatima u III. Izbornoj jedinici.

Nakon što je HNS oblijepio Varaždinsku županiju plakatom sa Štromarovim likom uz slogan „Sjever se voli radom”, Reformisti su ga „poklopili” plakatom sa sloganom „Sjever se voli prevarom birača”, aludirajući na HNS-ovu koaliciju s vladajućim HDZ-om.

image
Plakati s likom Radimira Čačića

Iako na tom plakatu nije bilo „potpisa” stranke, na pitanje Jutarnjeg, Čačić je rekao da „plakat nije osobno vidio”, ali nije demantirao da je on maslo njegove stranke.

Zbog toga, nakon objave novog ,„antičačičevskog” plakata, kao najvećeg se sumnjivca prokazuje upravo HNS. Tek manji broj njih promišlja da bi autor mogao biti i HDZ.

Uz varaždinsku Optujsku ulicu, dugačku i široku prometnicu, koja iz Varaždina vodi prema granici sa Sloveniji, osvanuo je, naime, plakat s natpisom „Radim 15 minuta dnevno”, uz veliki portret Radimira Čačića kako plazi jezik.

Poznata je to fotografija snimljena za govora ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak u Svetom Iliji, na postavljanju kamena temeljca za lokalnu školu.

Čačić se kasnije ispričao ministrici i javnosti, no plaženje jezika ipak ga je koštalo - objavom na jumbo plakatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 13:55