NIJE ZARAŽEN

Rajko Ostojić negativan: ‘Ostajem u samoizolaciji i ponovno ću se testirati‘

‘Nadam se da će i ostale kolegice i kolege imati isto negativan test‘, rekao je Ostojić.
Rajko Ostojić
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Rajko Ostojić, potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) i prvi na listi Restart koalicije u II. izbornoj jedinici, negativan je na koronavirus.

"Test je pokazao da sam negativan na virus Covid-19. Nadam se da će i ostale kolegice i kolege imati isto negativan test", rekao je Ostojić.

"Bez obzira što je rezultat u ovom trenutku negativan, kao odgovoran političar, jer u kampanji uvijek ostvarujete neku vrstu kontakta s građanima i kolegama, ostajem u samoizolaciji i test ću ponoviti u ponedjeljak. Kao liječnik, nadam se da isto čine državni i teniski dužnosnici (na čelu s premijerom), odnosno društvo iz počasne lože sa zadarskog turnira."

Podsjećamo, Ostojić je otišao u samoizolaciju nakon što se doznalo da se družio sa zaraženim SDP-ovcem Adrianom Friganovićem.

"Sljedeće dane, bez obzira na planirane predizborne aktivnosti, provest ću u samoizolaciji. Naime, predsjednik SDP-ove organizacije Donja Dubrava Adriano Friganović izvijestio me jutros da je u četvrtak navečer dobio pozitivan nalaz na COVID-19 infekciju. Budući sam s Adrianom u ponedjeljak, 22. lipnja, na dan Antifašističke borbe bio na polaganju vijenaca u Dotrščini i Sesvetama, kao odgovoran zdravstveni radnik i političar, bez obzira što se susret dogodio na otvorenom i nismo imali fizički kontakt, samoinicijativno sam, kako bi izbjegao bilo kakvu sumnju i ugrozu bilo koga, odlučio sljedeće dane provesti u samoizolaciji", rekao je Ostojić za Jutarnji ranije u petak.

Škoro će se na Covid-19 testirati u subotu

"Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro sutra će se testirati na Covid-19", rekli su u petak Jutarnjem listu iz Domovinskog pokreta.

Podsjećamo, Škoro i Rajko Ostojić u ponedjeljak su sudjelovali na sučeljavanju na RTL televiziji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. siječanj 2021 12:44