‘NIJE OPTEREĆEN‘

Raspudić dobio dvostruko manje glasova od Jandrokovića: ‘Relativno je on dobio dvostruko manje‘

Ja sam dobio 60 posto glasova liste, on 29 i nešto posto - kaže Raspudić koji je Jandrokovića napadao tijekom kampanje
Nino Raspudić
 Damir Krajac/Cropix

I Most je sinoć slavio nakon sinoćnjih parlamentarnih izbora, iako su osvojili pet mandata manje nego na prošlim parlamentarnim izborima. U Sabor će na njihovoj listi ući Nino Raspudić i njegova supruga Marija Selak.

- Ništa se neće promijeniti u našim životima. Oboje smo bili dosad na istom poslu na Filozofskom fakultetu, sad ćemo biti saborski zastupnici. Taj paralelni, sličan život ide dalje, rekao je Raspudić za RTL.

Kako bi mogao odgovorno raditi posao saborskog zastupnika, Raspudić će zamrznuti svoj status na fakultetu.

Osvrnuo se i na broj mandata koje je osvojio HDZ-ov Gordan Jandroković, s kojim se Raspudić tijekom kampanje najviše nadmetao. Jandroković je na kraju dobio dvostruko više preferencijalnih glasova.

- Može se reći da je relativno dobio dvostruko manje. Ja sam dobio 60 posto glasova liste, on 29 i nešto posto. Volio bih vidjeti da smo obojica išli na nezavisnim listama bez infrastrukture na terenu, kakav bi bio omjer. Ili da sam ja bio na HDZ-ovoj listi s infrastrukturom. Ali ne opterećujem se. Čestitam što je poboljšao svoj rezultat. A za buduću perspektivu mi govori da je on kao ministar dobio 808 glasova, a ja prvi puta idem na izbore i uzmem deset puta više. Valjda imam neku perspektivu, kaže Raspudić i dodaje da će biti konstruktivna oporba.

- Sva zakonska rješenja koja će biti u skladu s našim politikama i vrijednostima, mi ćemo iz oporbe podržati, rekao je Raspudić za RTL i dodao da će se u Saboru posebno zalagati za rješavanje problema demokratskog deficita, pitanja znanosti i obrazovanja, vanjske politike i odnosa prema BiH, pitanje Europske unije i problema Unije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:29