SKANDAL U STOŽERU

SDP-ovci bijesni na Biljanu Borzan, Bernardić urlikao na europarlamentarku: ‘Nekorektna si!‘

Prvo joj je potpredsjednik stranke Rajko Ostojić poručio kako bi on da je na njenom mjestu nosio listu u IV. izbornoj jedinici
Biljana Borzan i Davor Bernardić
 Cropix

Biljana Borzan prva je zazvala Bernardićevu ostavku, očito svjesna da je članovi SDP-a simpatiziraju, iako sama i nije baš spremna napustiti dobru poziciju u Bruxellesu.

To joj je jako zamjereno na Iblerovu trgu. Prvo joj je potpredsjednik stranke Rajko Ostojić poručio kako bi on da je na njenom mjestu nosio listu u IV. izbornoj jedinici. Naime, Borzan je odbila nositi listu jer je europarlamentarka, pa je smatrala da bi to bila prevara birača.

image
Damjan Tadic/Cropix

Na kraju je listu nosila Sabina Glasovac iako živi u Zadru, nakon što se spominjalo da bi listu trebao nositi Domagoj Hajduković, ali on je to odbio nakon što je partnera optužio za obiteljsko nasilje. Borzan je pak na naše pitanje je li spremna preuzeti SDP odgovorila da je Tonino Picula želio iz Bruxellesa voditi stranku, što mu nije prošlo, i rekla kako želi odraditi mandat do kraja, koji traje još četiri godine.

A kako doznajemo, njezino istrčavanje sa zazivanjem ostavke nije dobro prihvatio niti Bernardić. Izvori nam kažu kako se jako naljutio na nju i vikao da je nekorektna.

image
Tomislav Kristo/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2020 11:28