SUČELJAVANJE

Škoro: ‘Ako žena zatrudni nakon silovanja, onda se mora dogovoriti s obitelji što će učiniti‘

Jandroković i Škoro na sučeljavanju su govorili i o pobačaju. Bila je to jedna od rijetkih tema oko koje su se složili
Miroslav Škoro i Gordan Jandroković
 Cropix

Kako je Jutarnji već pisao, bitka u 2. izbornoj jedinici bit će potpuno neizvjesna. Najjače stranke za nositelje izbornih lista izabrali su svoje jake adute pa će ondje biti okršaj Gordana Jandrokovića (HDZ), Miroslava Škore (Domovinski pokret), Rajka Ostojića (SDP), Nine Raspudića (Most) i Milana Bandića (BM 365).

Da nas čeka zanimljiva kampanja mogli smo vidjeti danas kada su se u organizaciji Večernjeg lista sučelili Škoro i Jandroković, a nakon niza tema oko kojih se vodila žustra rasprava, nositelji lista svojih stranaka govorili su i o pobačaju. Bila je to jedna od rijetkih tema oko koje su se složili.

- Moje mišljenje i moj stav jest da život počinje začećem i da ga treba štititi. Apsolutne zabrane ne postoje gotovo nigdje, treba raditi na edukaciji, smanjiti pobačaj na najmanju mjeru, rekao je Jandroković.

- Definitivno mogu reći da se s gospodinom Jandrokovićem slažem. Osobno i kao čelnik Domovinskog pokreta zalažem se da se štiti do kraja. Država, ako drži do sebe, ima bezbroj mehanizama kako da pomogne svakoj obitelji, ženi, majci koja se odlučuje na takav čin. Nismo mi primitivna zajednica, ne zabrana, ali učiniti sve da se sačuva život, rekao je Škoro i nastavio:

- Ako žena zatrudni nakon silovanja, onda se mora dogovoriti s obitelji što će učiniti.

Dotaknuli su se i pitanja treba li se gej parovima dopustiti udomljavanje djece. Jandroković kaže da je za HDZ najbolje okruženje za dijete da ima majku i oca.

- Gej zajednica sukladno zakonu ne može usvajati niti udomiti djecu. Dom nije nažalost najsretnije rješenje, ali je takvo da pomogne u situacijama kada je obitelj disfunkcionalna ili kada djeca ostanu bez roditelja. Treba na sve način osigurati da dijete ima prirodno okruženje, a to su majka i otac, odnosno muškarac i žena, rekao je Jandroković i dodao kako je stav HDZ-a da homoseksualni parovi ne trebaju posvajati djecu.

Škoro je dodao da je obitelj ustavno definirana te da je protiv toga da istospolni parovi mogu usvajati djecu.

- To sam javno iskomunicirao i mogu ponoviti koliko god puta treba, rekao je Škoro, a prenosi Večernji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2023 05:17