DOMOVINSKI POKRET

Škoro: ‘Možemo biti sretni. Nalazimo se na prekretnici, Sabor neće više nikada biti isti‘

U stožeru Domovinskog pokreta javnosti se obratio čelnik te stranke Miroslav Škoro
Miroslav Škoro
 Davor Pongracic/Cropix

U stožeru Domovinskog pokreta javnosti se oko 23:30 sati obratio čelnik te stranke Miroslav Škoro.

- Prije svega, zahvala svim biračima koji su izašli na ove izbore. Zahvala svim našim volonterima i svima koji su u proteklim tjednima radili na našoj kampanji. Ta kampanja je bila vrlo kratka i vrlo prljava i možemo biti sretni da smo nakon svega 50 dana postojanja Domovinskog pokreta uspjeli napraviti 3. rezultat u Hrvatskoj. Vjerujem da ima onih koji su očekivali više, nekakvo čudo, ali politika je stvar u kojoj valja biti realan. Ovih 15 mandata su dobar pokazatelj da smo na pravom smjeru, da su birači to prepoznali i da se nalazimo na prekretnici te da Hrvatski sabor neće biti više nikada isti i da će se čuti puno više različitih mišljenja.

- Moramo se složiti da su se izbori odvijali u atmosferi neizvjesnosti, straha, bilo je i određenih neregularneih radnji. Jedna od naših promatračica je doživjela i fizičko zlostavljanje. Prijavili smo to nadležnim tijelima, vidjet ćemo što će se dogoditi - pretpostavljamo ništa, dodao je Škoro.

- Želim čestitati pobjednicima, HDZ-u. HDZ ima sada povijesnu priliku da vidimo hoće li nastaviti vladati na način kao do sada, ili će okrenuti dres i početi bivati ono što b i trebao biti, suverenistička stranka. U Saboru ćemo se zalagati za nužne reforme koje narod traži i treba. Nažalost, u toj atmosferi straha nije ni 50% hrvatskih birača koji to mogu, izašlo na ove izbore i to govori sve o ovim izborima. Valja poštivati odluku birača, ići dalje, dinuti glavu, činiti sve što se može da ovo vrijeme pred nama svi skupa pokušamo učiniti lakšim za hrvatske građane.

- Budućnost je pred Domovinskim pokretom. Ja smatram da je ovo godina Domovinskog pokreta. Mogu poručiti svim simpatizerima Domovinskog pokreta da ćemo nakon izbora pristupiti onome što smo mislili imati prigodu napraviti, ustrojstvo jedne ozbiljne političke opcije koja će svoju pravu snagu pokazati na lokalnim izborima za manje od godinu dana, rekao je Škoro, još jednom čestitavši pobjednicima i svima koji su ušli u Hrvatski sabor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:45