DOMOVINSKI POKRET

Škoro na pitanje bi li bio premijer: ‘Spreman sam podnijeti svoj dio odgovornosti u politici‘

Upozorio je i na DIP-ova pravila kada je riječ o glasovanju osoba zaraženih koronavirusom
 Goran Mehkek/Cropix

Nakon što je Miroslav Škoro rekao da kandidate s liste Domovinskog pokreta već vrbuju neki iz jedne velike stranke, rekao je da će uskoro o tome dokazi izaći na vidjelo, no dodao je da s time 'ne želi loviti političke bodove'.

- Rekao bih da je to vrh ledenog brijega u odnosu na sve ono što se događa u pozadini ovih izbora, rekao je Škoro u 1. izbornoj jedinici u Zagrebu, gdje je predstavio dio suradnika s kojima će na izbore.

- U društvu sam Zlatka Hasanbegovića, Pere Kovačevića i Peternela. To su dragi ljudi, rekao je Škoro.

Kada je riječ o koaliranju nakon izbora, Škoro kaže da najprije treba vidjeti koliko će dobiti mandata, a zatim se ravnati prema tome. Upitan je li spreman preuzeti ulogu premijera ako bi do toga došlo, Škoro kaže da nije bahat čovjek, ali činjenica da stoji ovdje pred novinarima pokazuje da je spreman podnijeti svoj dio odgovornosti u politici, javlja N1.

Velike je stranke optužio i za obeshrabrivanje od izlaska na izbore birača koji žele promjene. Kritizirao je uvođenje pa ukidanje mjere samoizolacije za one koji dolaze iz BiH, a upozorio je i na DIP-ova pravila kada je riječ o glasovanju osoba zaraženih koronavirusom.

- Ako se nekome ospori pravo da glasuje zato što je imao temperaturu 37,3°C, taj može podnijeti ustavnu tužbu. U Ustavu ne piše koliku netko smije imati temperaturu da bi smio glasovati, kaže Škoro, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 07:13