OBRAĆANJE NA FEJSU

Škoro traži ostavku Stožera, Adria Tour nazvao ‘regionskim projektom‘: ‘Propusti nisu slučajni‘

‘Javno pozivam Plenkovića da objavi imena svojih suradnika, lobista te regionske operacije‘, rekao je Škoro
 Srdjan Vrancic/Cropix

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u četvrtak je na Facebooku objavio videoporuku u kojoj je govorio o, kako navode u priopćenju iz te stranke, o 'skandaloznom kršenju svih protuepidemijskih mjera, publici bez razmaka i izbjegavanju testiranja na nedavno održanom Adria touru u Zadru'.

- Cijela svjetska javnost s čuđenjem je gledala nestvarne prizore prepunog gledališta, totalnu anarhiju u koju su se savršeno uklopili predsjednik Vlade Andrej Plenković, bivša predsjednica Republike, zadarski gradonačelnik, župan, vodstvo HDZ-a, sjedeći jedni do drugih bez ikakvog sigurnosnog razmaka, kaže Škoro.

- Ne samo da nisu testirani igrači koji su doputovali iz žarišta epidemije - nije se provodilo čak ni rutinsko mjerenje temperature igračima i članovima stručnih timova, osoblju, niti su se provodile osnovne mjere dezinfekcije. Ništa. - izjavio je Miroslav Škoro koji je zaobilaženje sigurnosnih protokola nazvao 'kriminalnim slučajem' i ustvrdio da propust nije slučajan, a sam Adria Tour nazvao je 'regionskim projektom koji je započeo u Beogradu'.

- Javno pozivam Plenkovića da objavi imena svojih suradnika, lobista te regionske operacije u Zadru i onih koji su od Stožera tražili da iz ekonomskih razloga odobri zaobilaženje mjera tog istog Stožera pa će svima sve biti jasno, nastavio je Škoro.

Dodao je da će posljedice 'debakla' u Zadru biti katastrofalne za hrvatski turizam jer 'svjetski mediji prenose sa zaprepaštenjem da sadašnji premijer odbija samoizolaciju zbog izborne kampanje'.

- U svim takvim slučajevima uvijek je bila obavezna samoizolacija. Svaki čovjek koji brine o drugim ljudima, sam bi se izolirao. Ali, kako je iz svih ranijih slučajeva očigledno - Plenković brine samo o sebi. Ja jedva čekam sučeljavanje s njim, jedva čekam razgovarati s njim o epidemiji - ali epidemiji korupcije kojom je zarazio Hrvatsku - poručio je.

Škoro je pozvao sve odgovorne da odmah podnesu ostavke zbog teškog ugrožavanja sigurnosti i zdravlja hrvatskih građana te poručio da Domovinski pokret zahtijeva da članovi Nacionalnog stožera bez odlaganja podnesu ostavke te da se na čelo Stožera imenuju stručne osobe koje ne sudjeluju u stranačkoj kampanji.

- Moram konstatirati da je Plenković odavno u samoizolaciji od hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana i da se njegovim drugim odlaskom u samoizolaciju, ovim zbog korone, baš ništa za njega ne mijenja. Pozivam sve birače da izađu na izbore i zaustave daljnje širenje epidemije korupcije koju šire Plenković i njegova interesna zajednica koja se lažno predstavlja kao HDZ, rekao je Škoro i dodao: - Njihov slogan nije ZNA SE - nego ZA SE.

- Pozivamo i Državno izborno povjerenstvo da javno odgovori odobrava li da Nacionalni stožer istovremeno bude i nacionalni promidžbeni stožer HDZ-a, koji vode nositelji izbornih lista HDZ-a, zaključio je Miroslav Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:15