LJUTI NEPRIJATELJI

Štromar u novu većinu ulazi s Čačićem, a već je krenuo s napadom na njega: Morat će objasniti...

Predsjednik HNS-a komentirao je kombinaciju da s HDZ-om koaliraju i njegova stranka i Čačić
Predrag Štromar
 Damir Krajač/Cropix

Predsjednik HNS-a Predrag Štromar istaknuo je da je „Blaženka Divjak pomogla stranci da osvoji jedan mandat u 3. izbornoj jedinici“ time što je bila kandidat na listi, iako nije ušla u Sabor.

Štromar je na početku tiskovne konferencije da je stranku preuzeo prije samo mjesec dana.

„Još jučer ujutro se govorilo da više nećemo biti parlamentarna stranka, ali sigurno da sam očekivao i nešto i više“, rekao je da je bio zadovoljan rezultatom.

Potom je objasnio što je sve potrebno prije eventualnog početka pregovora o koaliciji s HDZ-om.

„Još u stranci nismo govorili o tome. U stranci ćemo dogovoriti hoćemo li ili ne podržati vladu. S Plenkovićem sam razgovarao i čestitao mu na vrlo dobrom rezultatu“, kazao je Štromar.

Na pitanje postoje li neki uvjeti koje bi postavio za eventualno reimenovanje za ministra graditeljstva, rekao je da je to hipotetsko pitanje, ali da će i o tome razgovarati na tijelima stranke.

„Nama je uvjet da se realiziraju projekti i programi na kojima smo radili“, ipak je dodao.

Premda, kako je rekao, o tome da nastavi kao ministar graditeljstva „nije razmišljao“, Štromar je rekao i to da bi kao ministar graditeljstva nastavio s modelom POS-a i subvencijama za rješavanje stambenog pitanja.

Slično je bilo i s pitanjem o eventualnom nastavku ministarstva obrazovanja pod okriljem HNS-a:

„I ako ćemo biti u vladi i ako nećemo biti u vladi inzistirat ćemo da se nastavi s reformom obrazovanja.“

Razgovor o ministarstvima zaključio je konstatacijom da je Andrej Plenković „očito bio zadovoljan sa suradnjom i onime što su postigli, i s ministarstvom graditeljstva i s ministarstvom obrazovanja“.

O Radimiru Čačiću je rekao da smatra da je „dobio manje glasova nego što je i sam Čačić očekivao“, a o eventualnoj kombinaciji da s HDZ-om koalira i HNS i Čačić rekao je:

„Nije to pitanje za nas nego za druge. On je jedna osebujna osoba. (Ako bi koalirao s HDZ-om) morat će objasniti, ako je sad bio u Restart koaliciji, a sad uđe u ovu koaliciju, kako to da je nas kritizirao kad smo mi prešli u koaliciju (s HDZ-om).“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:22