BURAN DUEL

‘Svađalica i profesor‘: Kako su političari komentirali sučeljavanje Plenkovića i Bernardića

Bivša premijerka Jadranka Kosor Plenkoviću je spočitnula patroniziranje, a Glavašević Bernardiću neznanje lijevih stranaka
Davor Bernardić i Andrej Plenković
 Rtl Press/Cropix

Brojni politički akteri pratili su sučeljavanje predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i predsjednik SDP-a Davora Bernardića te su isto komentirali na društvenim mrežama.

Bivša premijerka Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor u više je navrata tijekom sučeljavanja komentirala Plenkovićev i Bernardićev nastup. "Ne gledaj protivnika s prezirom! Nikad!", napisala je u jednom trenutku Kosor. "Vi ništa ne znate. Nije dobro tako patronizirati protivnika. To ljudi ne vole. A to i ne rade lideri. Merkel npr. nikada tako ne nastupa", dodala je.

"Svađalica i profesor. Bernardić se raspao. A Plenković ne zna stati", komentirao je predsjednik Demokrata i bivši SDP-ovac Mirando Mrsić.

Sučeljavanje je pratio i Bojan Glavašević, 14. kandidat na 3. izbornoj listi u VI. izbornoj jedinici. "Snimite kako i Plenki i Bero zvuce uvjerljivije kad spuste boju glasa, i kako onaj koji prvi koji nakon povisenih tonova spusti ton obicno uspije uzeti rijec. Cool taktika, zar ne?", rekao je između ostaloga Glavašević.

Glavašević je pred kraj debate rekao da smatra da je Bernardić bio bolji. "Ova debata je prva prava Berina pobjeda otkako je predsjednik SDPa. Plenkovicu je to posljednji poraz...u nizu. Ako stetu od ove debate nekako ne popravi doslovno sutra, iduci poraz ga ceka 5.7.", napisao je. Glavašević, također bivši SDP-ovac, spočitnuo je Bernardiću što "nije znao" imena stranaka koji bi mogli biti Restartovi potencijalni koalicijski partneri.

"Bero ko fol ne zna kako se zovu stranke s kojima misli koalirati, de dobro je. Taj oholi ton jasno odaje da mu se konkurencija na ljevici i centru nimalo ne svidja. Cak je tu bio i trag prijezira. Eh, ego."

Krešu Beljaka, predsjednika HSS-a te člana Restart koalicije, nasmijao je Bernardićev komentar da je Plenković kao "Pale sam na svijetu". "Ovo je sad bio knockdown", dodao je Beljak.

Mirela Holy, bivša članica SDP-a, nekoliko je puta kritizirala moderiranje debate i Plenkovićevo upadanju u riječ Bernardiću, no s najviše je žara komentirala Plenkovićeve tvrdnje o Brexitu. "Oni su osigurali uredjeni Brexit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!", napisala je Holy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:18