NAKON POTRESA

Tramvaji opet u Zagrebu voze do Mihaljevca i Gračanskog Dolja, među prvim putnicima bio i Bandić

Stručne službe intenzivno rade kako bi se tramvaji uskoro vratili i na središnji gradski trg, javljaju iz ZET-a
Milan Bandić
 Damir Krajac/Cropix

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić se sa suradnicima jutros vozio tramvajem po obnovljenoj trasi pruge od Draškovićeve do Mihaljevca i Gračanskog Dolja.

Na tom dijelu od subote ponovno, nakon prekida izazvanog oštećenjima od potresa, prometuju tramvajske linije broj 14, 15 i 8.

- Nakon što su nadležne službe sanirale posljedice potresa na relaciji od Draškovićeve, Ribnjaka i Medveščaka preko Ksaverske ceste do Gračanskog Dolja, a ekipe ZET-a obavile provjeru ispravnosti i uklonile eventualne nedostatke na kolosijecima i naponskoj mreži, od subote, 20. lipnja, u promet se vraćaju tramvajske linije 8 (Mihaljevac – Zapruđe) i 15 (Mihaljevac – Gračansko Dolje), a linija 14 ponovno povezuje Mihaljevac i Zapruđe.

Uspostavom navedenih linija, ponovno je tramvajima povezana Draškovićeva ulica s Mihaljevcem i Gračanskim Doljem te prestaje prometovanje autobusa na liniji 33.

Trasa linije 14: Mihaljevac – Draškovićeva – Glavni kolodvor – Vodnikova – Savska – Jadranski most – Zapruđe.

Podsjećamo kako linija 8 sukladno uobičajenom rasporedu ne prometuje vikendom i blagdanom, a iznimno će biti u prometu samo u subotu, 20. lipnja.

Informacije o trasama i rasporedu vožnje bit će dostupne na početno-krajnjim stajalištima ili pozivom na broj 072 500 400.

Stručne službe intenzivno rade na terenu kako bi se plavi tramvaji uskoro vratili i na središnji gradski trg čime će se u potpunosti normalizirati tramvajski promet u Zagrebu, priopćeno je iz ZET-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:25