POLEMIKA O COVIDU

Trenutak u kojem je Plenković pokazao negativan nalaz, Bernardić: Ja ću se testirati zbog vas

‘Testirat ću se jer ću provesti dva sata s gospodinom Plenkovićem koji je po svim pokazateljima vjerojatno visokorizična osoba‘
Andrej Plenković pokazuje svoj nalaz
 Maja Bota/rtl

Dvojica najizglednijih kandidata za hrvatskog premijera, predsjednik HDZ-a i aktualni premijer Andrej Plenković i predsjednik SDP-a Davor Bernardić u ponedjeljak su se na RTL-u po prvi puta u predizbornoj kampanji sučelili "jedan na jedan", a razgovor su počeli o koronavirusu.

"Niste pobijedili koronu, korona se vratila", rekao je Bernardić Plenkoviću na početku sučeljavanja.

Plenković mu je odgovorio da su u Hrvatskoj zaštitili živote, spasili zdravstveni sustav i gospodarstvo te među prvima pokrenuli mehanizam kriznog odgovora na Covid-19. "Nikome ne fali ništa u zaštiti od korone", istaknuo je Plenković.

Na početku sučeljavanja Bernardić je na pitanje voditeljice odgovorio da se dosad nije testirao na koronavirus jer nije bio u kontaktu sa zaraženim osobama. Premijer je rekao da se dosad na Covid-19 testirao četiri puta te je potom televizijskim kamerama pokazao svoj nalaz.

"Nakon današnjeg dana ću se testirati jer ću provesti dva sata u studiju s gospodinom Plenkovićem koji je po svim pokazateljima vjerojatno visokorizična osoba", dodao je Bernardić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:42