BIVŠA MINISTRICA

Žalac pomaže u HDZ-ovoj kampanji: ‘To je moja obveza. Vlada i Sabor? Imam druge ambicije‘

Upitana hoće li HDZ nakon izbora surađivati s Domovinskim pokretom, rekla je: "Ja mislim da je to jedna od izvjesnih mogućnosti."
Gabrijela Žalac
 Goran Mehkek/Cropix

Bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac, aktivno sudjeluje u HDZ-ovoj predizbornoj kampanji i za N1 je komentirala kakve rezultate očekuje, kao i koji su njezini planovi.

Reporterka Katarina Brečić upitala je bivšu ministricu pomaže li aktivno u HDZ-ovoj kampanji. "Apsolutno, apsolutno. Evo, tu sam uvijek na terenu s kolegama kandidatima, što god treba. Mislim da je to i moja obveza", rekla je Žalac za N1.

Uvjerena je u HDZ-ovu pobjedu i uspjeh kao i prije četiri godine. "Zaista mislim da i samom kampanjom i obilaskom terena naši kandidati zaslužuju dobiti mandate kao i na prošlim parlamentarnim izborima i da će HDZ biti pobjednik", rekla je Žalac.

Ne misli da Domovinski pokret na bilo kakav način pravi štetu njezinoj stranci.

"Ja sam mišljenja da su svi koji se sada nalaze na listama Domovinskog pokreta na listama HDZ-a osvojili gradonačelničke mandate, saborske, a i europske tako da mislim da apsolutno nema tu nikakve štete", rekla je Žalac.

Upitana hoće li HDZ nakon izbora surađivati s Domovinskim pokretom, rekla je: "Ja mislim da je to jedna od izvjesnih mogućnosti."

Bivša ministrica nije razočarana što ju premijer i predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, nije stavio na listu za izbore. "Ne, nisam ništa zamjerila, to je naš dogovor. Nisam razočarana. Ja sam bila kandidatkinja 2016. godine za Sabor, pa nisam bila na listi, tako je i 2020. Mislim da mi nekako Sabor nije moja ambicija", rekla je Žalac, pa objasnila kakve su joj ambicije.

"Vidjet ćemo što i kako će se sad događati u sljedećih nekoliko mjeseci. Nemam ambiciju biti u Vladi, imam neke druge ambicije, ali neka vrijeme odradi svoje", kazala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:08